BiH, zloupotreba dece u promociji popisa?

Na internetu objavljeno nekoliko spotova u kojima deca učestvuju u akciji "osvešćivanja" svog naroda, kako bi razotkrili "podvale da su oni Bosanci, a ne Bošnjaci". Spotovi se pojavili uoči popisa stanovništva u Bosni i Hercegovini.

Uoči popisa stanovništva u Bosni i Hercegovini, na internetu se pojavilo nekoliko spotova u kojima deca učestvuju u akciji "osvešćivanja" svog naroda, kako bi razotkrili "podvale da su oni Bosanci, a ne Bošnjaci".

Autor spota je Omladinski kulturni centar "Gradačac", a u videu se pojavljuju dve devojčice, koje uz velike šolje kafe razgovaraju o predstojećem popisu stanovništva, pišu Nezavisne.

U tom trenutku u sobu ulazi još jedan dečak, koji kaže da mu "podvaljuju da je Bosanac".

"Znaš šta, vreme je da ponosno kažemo 'Mi smo Bošnjaci'", odgovaraju mu deca, koja su iskorišćena za promociju akcije "Budi Bošnjak da ne bi bio ostali".

OKC "Gradačac" je objavio još nekoliko spotova, između ostalih i onaj u kojem ista deca govore kako im je nacionalnost Bošnjak, vera islam, a jezik bosanski.

broj komentara 13 pošalji komentar
(četvrtak, 12. sep 2013, 23:17) - anonymous [neregistrovani]

Чистокрвни Србин

Ја сам држављанин РС и Србије никада не могу прихватити босну као своју домовину,тако мисли већина Срба у Републици Српској.

(četvrtak, 12. sep 2013, 23:05) - Bakir [neregistrovani]

Tuzba prema RTS

Spot je amaterski i najmjenjen sredini u kojoj zive.
RTS je bez ovlastenja autora (OKC Gradacac) ZLOUPOTREBIO autorska i druga srodna prava, nanio stetu te izvrsio klasicnu propagandu.
Ocekujte tuzbu ili kontaktirajte autora za razmjenu saopstenja umjesto tuzbe.
Jad i cemer, drugi se optuzuje a RTS ZLOUPOTREBLJAVA PRAVA.

(četvrtak, 12. sep 2013, 02:22) - anonymous [neregistrovani]

BIH-jedna nacija

Nije to bas tako,ni sto se nacije tice niti sa religijom!

(sreda, 11. sep 2013, 20:04) - anonymous [neregistrovani]

Bosanci-Hercegovci Jedna Nacija

Svi smo mi u BIH jedna nacija Bosanci i Hercegovci (pravoslavci, katolici, muslimani) Nikakvi Srbi, Hrvati ili Bošnjaci - to je politička podjela! 

(sreda, 11. sep 2013, 18:59) - anonymous [neregistrovani]

Problem je...

Problem je u ikonografiji, tj. scenariju za spot u kome se , nazalost, da jasno vidjeti gdje i kuda Bosna ide...

U Evropu sigurno ne, a sve dalje i od Srba ,i od Hrvata ...

(sreda, 11. sep 2013, 18:05) - anonymous [neregistrovani]

sta ste se uzrujali?

pa nadjite jednog Srbina da kaze da je Bosanac koji zivi u Bosni ili Hrvata molim vas.A kad Bosnjak kaze da je Bosnjak onda je to nesto "uzasno".Pa neka reklamiraju to pred izborima jer im nista drugo i ne preostaje kada se Bosna vec deli ocigledno.

(sreda, 11. sep 2013, 12:52) - anonymous [neregistrovani]

Postovani Bosnjaci

Zasto,cemu sve to,zar dovoljno zla koje se moglo izbeci nije bilo,zar je ovo odgovor na buducnost, ako je ovo poruka onda je jasno da zajednickog zivota u Bosni nazalost nece i ne moze biti.Daleko smo zajedno mogli stici,daleko bolje bi nas narod ziveo bili bi sila ovako osta definitivna podeljenost i primitivizam u koji vas uvlace pojedini politicari koji ne zastupaju vase interese vec interese onih koji su hiljadu svetlosnih godina daleko od vas jezikom i mentalitetom.Sta reci,strasno bila jednom jedna divna Bosna.

(sreda, 11. sep 2013, 12:09) - anonymous [neregistrovani]

Strasno

Video sam snimak i uzasnut sam,ovde je razum nestao.Zao mi je zbog dece,zao mi je sto Bosna nema buducnost,sudbina Bosne je davno zapecacena.

(sreda, 11. sep 2013, 11:54) - anonymous [neregistrovani]

Istina

Zaista bez uvrede-vi svi govorite srpski jezik u BiH. E, sad sto jezikom zelite da napravite neku distancu od srpskog jezika, sto vam to sluzi u politicke svrhe kako bi izrazili neku odvojenost i distanciranost od Srba, to je dnevno politicka kuhinja koja moze i od komarca da napravi magarca.

(sreda, 11. sep 2013, 11:50) - anonymous [neregistrovani]

Gebelsovska propaganda...

....u službi novog svjetskog poretka.