Osveštan plato posle Parade ponosa

Paroh budvanski Boris Radović osveštao plato ispred Starog grada na kojem su se prethodno okupili pripadnici LGBT zajednice i odakle su krenuli na prvu Paradu ponosa u Crnoj Gori.

Plato ispred Starog grada na kojem su se prethodno okupili pripadnici LGBT zajednice i odakle su krenuli na prvu Paradu ponosa u Crnoj Gori, osveštao je paroh budvanski Boris Radović.

Radović, koji je osveštao plato na inicijativu vlasnika lokala i ugostitelja iz Starog grada, nazvao je okupljanje pripadnika LGBT populacije, "paradom srama".

Kako se navodi, Radović je uputio zahtev državnom rukovodstvu "da se zaustave ovakve parade srama u Budvi i u čitavoj Crnoj Gori, jer je ona uvek znala za prave vrednosti, negovala i čuvala porodicu kao osnovnu ćeliju društva, znajući da je porodica mala crkva".

Tokom prve parade ponosa u Crnoj Gori, koja je juče održana u Budvi, došlo je do žestokog obračuna policije i protivnika parade, u kojima su policajci koristili pendreke, a učesnici protesta kamenice. Povređene su dve osobe, a policija je privela dvadesetak osoba.

Povorka je održana skraćenom maršutom, a učesnici parade ponosa iz budvanske marine brodovima su, uz pratnju jedinica plovne policije ispraćeni na njima poznata odredišta. Kako bi sve proteklo bez incidenata policija je tokom njihovog isplovljavanja upotrebila nekoliko dimnih bombi.

Број коментара 41

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи