Читај ми!

Dodik: Sarajevo bez Srba

Popis će pokazati da je Sarajevo bez Srba, rekao Milorad Dodik. Prvi popis u BiH posle poslednjeg rata bio je zakazan za april, ali je odložen za oktobar.

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik tvrdi da će predstojeći popis stanovništva u Bosni i Hercegovini pokazati da je Sarajevo bez Srba i da se tamo, kako kaže, desio svojevrsni genocid koji ne podrazumeva samo ubijanje, već i sistemsko raseljavanje stanovništva.

Dodik kaže da se Bošnjaci protive popisu, jer on sigurno neće pokazati njihovu dominaciju u BiH, odnosno da su većina i da im pripada država.

"Popis će očigledno pokazati i raskol u bošnjačkom nacionalnom telu, jer će jedni biti Bošnjaci, drugi Bosanci, a treći Muslimani. Pokazaće i da je Sarajevo bez Srba i da se tamo desio svojevrsni genocid, jer on ne podrazumeva samo ubijanje, već i sistemsko raseljavanje stanovništva", naglasio je Dodik, preneli su banjalučki mediji.

Predsednik Srpske ističe da će popis pokazati da je Federacija BiH "praznija" od Srba, nego Republika Srpska od Bošnjaka, a što Bošnjaci uporno negiraju.

Inače, popis stanovništva u BiH je trebalo da bude obavljen u aprilu, ali je iz tehničkih razloga odložen za početak oktobra. To će biti prvi popis stanovništva u BiH nakon poslednjeg rata na prostoru nekadašnje SFRJ.

Број коментара 19

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи