Читај ми!

Incident u Kravicama

Oko 150 pripadnika udruženja "Majke Srebrenice" i članova porodica stradalih srebreničkih Muslimana probili blok policajaca i ušli u prostor bivše Zemljoradničke zadruge u Kravicama kod Bratunca. U grupi bilo najviše žena, a nekoliko je povređeno.

Predstavnice udruženja "Majke Srebrenice" i članovi porodica stradalih Bošnjaka iz Srebrenice ušli su danas u prostor bivše Zemljoradničke zadruge u mestu Kravice kod Bratunca, iako je policija pokušala da ih spreči, a čelnici policije tvrde da nije primenjena sila.

Posle žustre rasprave sa policajcima i objašnjenja da u dvorištu žele da polože cveće, grupa od 150 ljudi u kojoj je bilo najviše žena, probila je blok policajaca, prilikom čega je nekoliko žena lakše povređeno, i ušla u dvorište bivše zadruge.

Predsednica Udruženja "Majke enklava Srebrenica i Žepa", Munira Subašić, izjavila je da je povređena tokom današnjeg incidenta.

Rekla je da su rođaci ubijenih pokušali da uđu u hangar kako bi prvi put posle rata posetili mesto gde su 1995. godine zatočeni i ubijani njihovi najmiliji, a u tome su pokušali da ih spreče pripadnici policije RS.

Prethodno su, prenosi Radio-televizija Republike Srpske, članice udruženja presekle žičanu ogradu ispred "bele kuće" Elektroprenosa u Potočarima i položile cveće na mestu stradanja Bošnjaka.

Direktor policije Republike Srpske Gojko Vasić tvrdi da policija nije primenila nikakvu silu tokom današnjih incidenata u Srebrenici i Bratuncu, koji su nastali zato što članovi porodica stradalih Bošnjaka iz Srebrenice nisu imali odobrenje da uđu na dva privatna poseda.

Naglasio je da je sve snimljeno i da je o svemu što se desilo obavešteno i nadležno tužilaštvo.

"Ukoliko bilo čiji snimak otkrije da je bilo koji policajac, na svoju ruku, primenio silu, on će biti sankcionisan. Ali i svi oni koji su primenili silu, počinili prekršaj ili krivično delo u ovom incidentu, moraju da očekuju da će tužilaštvo odlučiti o pokretanju istrage, ako se radi o krivičnom delu, ili će policija izdati prekršajni nalog", rekao je Vasić.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво