Читај ми!

Povređeni turisti prebačeni u Rumuniju

Nastradali i povređeni rumunski turisti u udesu autobusa u kanjonu Morače prebačeni su vojnim avionima u Bukurešt. Još nije utvrđen uzrok teške saobraćajne nesreće u kojoj je poginulo 18 osoba. Sutra dan žalosti u Rumuniji i Crnoj Gori.

Svi povređeni i nastradali putnici u udesu rumunskog autobusa, koji se dogodio u nedelju na putu između Kolašina i Podgorice, transportovani su danas iz Crne Gore specijalnim avionima za Bukurešt.

Rumunija je u Crnu Goru poslala dva specijalna medicinska aviona, kojima su vraćeni preživeli turisti, dok su trećim avionom transportovani preminuli.

U udesu rumunskog autobusa na magistralnom putu Podgorica-Kolašin poginulo je 18 putnika, 29 je teško povređeno, od kojih se troje i dalje nalaze u životnoj opasnosti, a uzrok nesreće još nije utvrđen.

Premijer Rumunije Viktor Ponta odlučio je da se sutra na celoj teritoriji Rumunije proglasi dan žalosti zbog pogibije 18 rumunskih turista u teškoj saobraćajnoj nesreći u Crnoj Gori. Na telefonskoj sednici i vlada Crne Gore odlučila je da sreda bude dan žalosti.

Ministar zdravlja Crne Gore Miodrag Radunović rekao je novinarima da su svi povređeni rumunski turisti specijalnim vojnim avionima transportovani za Bukurešt.

Medicinski tim, koji je jutros stigao iz Rumunije, procenio je da ne postoji rizik da svi pacijenti danas budu transportovani, naveo je Radunović.

Radunović je rekao da će, do kraja dana, trećim avionom u Rumuniju biti prebačeni stradali u saobraćajnoj nesreći.

Rumunski ministar spoljnih poslova Titus Korlaceanu, koji je u ponedeljak stigao u Podgoricu, koordinisao je akciju transporta povređenih i stradalih turista.

On se zahvalio Vladi Crne Gore na svim naporima za spasavanje i medicinsko zbrinjavanje povređenih putnika.

Crnogorski ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević rekao je ranije da se udes dogodio kada je autobus, iz za sada nepoznatih razloga, sleteo sa mosta Ždrijelo, kod manastira Morača.

Konjević je naveo da je autobus završio u provaliji dubokoj više od 30 metara.

Osnovni državni tužilac Vojislav Grujić rekao je da još nije utvrđen uzrok teške saobraćajne nesreće. Grujić je rekao da je sigurno jedino da je u vreme kada se nesreća dogodila put bio klizav zbog kiše.

Prvo treba da izvučemo olupinu autobusa iz provalije, a u daljem postupku, angažovanjem veštaka saobraćajne struke, utvrdićemo uzrok nesreće, naveo je Grujić.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво