Читај ми!

Oskrnavljen spomenik žrtvama rata u Borovu

Na kapeli i spomeniku poginulim meštanima Borova u ratu 1991-1995. osvanuli pogrdni grafiti "U", "Bjeli vitezovi", "NDH", "Hrvatska". Na lice mesta pozvana i policija koja je napravila uviđaj.

Spomenik žrtvama rata od 1991. do 1995. godine koji se nalazi na mesnom groblju u Borovu u noći sa 11. na 12. jun išaran je grafitima.

Nepoznati počinioci su pod okriljem noći plavim sprejem na spomenik ispisali "NDH", ustaško "U" , "Hrvatska", kao te natpis "Bijeli vitezovi".

Osim spomenika grafitima je išarana i kapela. Da je spomenik oskrnavljen prvi je primetio komunalni redar koji održava groblje i o tome obavestio opštinsko rukovodstvo, prenosi portal borovo.

Na lice mesta pozvana je i policija koja je napravila uviđaj. Načelnik opštine Borovo Zoran Baćanović osudio je ovaj vandalizam i izrazio žaljenje što se to dogodilo.

"Po ko zna koji put se ovakve stvari dešavaju na spomenicima pripadnicima srpskog naroda na području Vukovara i okoline. Ovo je prvi put da se tako nešto dogodilo na spomeniku žrtvama Borova. To je možda posledica svega onoga što smo imali priliku da slušamo u predizbornoj kampanji od strane desničarskih stranaka u Hrvatskoj", rekao je Baćanović.

Meštani su u strahu pogotovo zbog činjenice što grafiti nisu osvanuli na prilazima Borovu već skoro u samom centru i na memorijalnom spomeniku.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи