Читај ми!

Dodik: Nema potrebe za polemisanjem

Nema potrebe za komentarisanjem i javnim polemisanjem sa zvaničnicima Srbije, rekao Milorad Dodik povodom izjave Tomislava Nikolića za BHT. Siguran sam da će svaki građanin RS i Srbije zauzeti stav prema onome što je rečeno, ali bilo bi loše otvarati polemiku, rekao predsednik RS.

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da nema potrebe za komentarisanjem, niti javnim polemisanjem sa zvaničnicima Srbije, jer su prisni i srdačni odnosi sa Srbijom i njenim rukovodstvom prvorazredni interes Republike Srpske i njenih građana.

Kako su preneli banjalučki mediji, Dodik je to rekao zamoljen da prokomentariše izjavu predsednika Srbije Tomislava Nikolića u intervjuu za TV BHT1. On je dodao da Srbiji u vreme pregovora o Kosovu, nisu potrebne dodatne teške teme.

"Siguran sam da će svaki građanin Republike Srpske, ali i Srbije, zauzeti stav prema onome šta je rečeno, ali bilo bi loše otvarati javnu polemiku", rekao je predsednik RS.

Za Dodika je "pravi skandal" ponašanje novinarke BHT1, koja je, kako on smatra, "navalentno i nepristojno intervjuisala predsednika Srbije i u nekoliko navrata bukvalno nadvikivala predsednika Nikolića i navodila na odgovor koji ona želi da čuje".

"Republika Srpska se, po ko zna koji put, uverila da je uređivačka politika BHT isključivo bošnjačka, isključivo u funkciji stalnog propagiranja bošnjačke verzije ratne istine i konstantno protiv Republike Srpske", ocenio je Dodik.

Predsednik RS je rekao da je ovo "možda prilika i javnosti u Srbiji i njenim zvaničnicima da uvide ušta se pretvaraju dobronamerni pokušaji rehabilitacije odnosa sa Sarajevom".

"Mislim da bi trebalo da razmisle o svrsishodnosti takvih pokušaja koji se, po pravilu, pretvaraju u konstruisanje izjava i poniženje", rekao je Dodik.

Predsednik Nikolić se, u intervjuu za BHT koji će u celini biti emitovan 7. maja, izvinio za zločine koje su pojedinci počinili nad Bošnjacima u ime Srbije i srpskog naroda, i najavio da će posetiti Srebrenicu.

Nikolić je rekao i da su Srbi iz RS za njega Bosanci, iako, kako je naveo, neki od njih ne vole da se tako zovu.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво