Читај ми!

Lekić: Neću priznati pobedu Vujanovića

Ako Državna izborna komisija potvrdi preliminarne rezultate predsedničkih izbora, neću priznati pobedu Filipa Vujanovića, rekao njegov protivkandidat Miodrag Lekić. Ne isključujem proteste kao oblik političke borbe, istakao Lekić.

Predsednički kandidat Miodrag Lekić rekao je da neće priznati pobedu protivkandidata Filipa Vujanovića na nedavnim predsedničkim izborima u Crnoj Gori, dodajući da ne isključuje proteste kao oblik političke borbe.

Lekić je poručio da neće priznati rezultat predsedničkih izbora ako Državna izborna komisija (DIK) potvrdi preliminarne podatke, prema kojima je 7. aprila pobedio kandidat Demokratske partije socijalista i aktuelni šef države Filip Vujanović.

"Tu takozvanu pobedu neću priznati. Nemam pravo da odustajem i da prihvatam nešto što je izraz političke korupcije, a puno je primera koji to potvrđuju", rekao je Lekić za Televiziju Vijesti.

Lekić je naveo da, ipak, treba sačekati ishod institucionalne borbe za dokazivanje "izbornih manipulacija Demokratske partije socijalista".

On je pozvao državne institucije na odgovornost i da ispitaju svu dokumentaciju o izbornim neregularnostima.

"Ako DPS-u prođu izborne nepravilnosti, razmislićemo i o drugim oblicima borbe. Moguće je napuštanje parlamenta, ali i demokratski protesti, s ciljem odbrane Ustava i zakona", napomenuo je Lekić.

Lekić je rekao da razume nestrpljenje onih koji su ga podržali, ali je dodao da još nema datuma održavanja protesta i da će to biti definisano u konsultaciji sa širokom društvenom zajednicom.

Kako je naveo Lekić, razgovarao je sa liderima Socijalističke narodne partije i Pozitivne Crne Gore, kako bi se na najbolji način dokazala istina.

"Konsultujem širok spektar društvenih struktura, jer se ovde radi o otporu manipulacijama i političkoj korupciji. Pratimo i stav Evropske unije u svemu ovome", dodao je Lekić.

DIK je saopštila da je, prema preliminarnim rezultatima, Vujanović pobedio na izborima, jer je za njega glasalo 161.940 birača ili 51,21 odsto, a za Lekića 154.290 ili 48,79 odsto.

Lekić je, prema podacima njegovog Izbornog štaba, osvojio 50,5 odsto glasova, a Vujanović 49,5.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво