Читај ми!

Vujanović zatražio podršku Srba

Na završnom predizbornom skupu u Podgorici predsednički kandidat DPS-a Filip Vujanović pozvao je Srbe da glasaju za njega i politiku "otvorenih, iskrenih, prijateljskih, partnerskih i bratskih odnosa sa Srbijom".

Predsednički kandidat vladajuće Demokratske partije socijalista (DPS) Filip Vujanović zatražio je večeras na završnom skupu u Podgorici novi, treći mandat za predsednika Crne Gore i pozvao Srbe da glasaju za njega.

Vujanovićevoj završnoj promociji za predsedničke izbore u nedelju, 7. aprila prisustvovali su svi koalicioni partneri DPS-a, politički predstavnici manjinskih naroda, Bošnjaka, Albanaca i Hrvata, i Liberalna partija (LP).

Po prvi put, u deceniju i po dugom partnerstvu, izostala je podrška Socijaldemokratske partije (SDP) koja je ranije danas pozvala svoje birače da bojkotuju predsedničke izbore ili precrtaju glasački listić.

Vujanović se zahvalio na podršci svim manjinskim narodima sa kojima su crnogorci "zajedno gradili Crnu Goru", i pozvao Srbe u toj zemlji da glasaju za politiku "otvorenih, iskrenih, prijateljskih, partnerskih i bratskih odnosa sa Srbijom".

Vujanović je rekao da je uvek bio promoter "bliskih odnosa dve stare, ravnopravne države i dva velika, bratska naroda".

Kandidat DPS-a je zatražio novi mandat jer je "predsednik svih građana, jer je gradio politiku dobrosusedskih odnosa, integracije ka EU i NATO i boljeg kvaliteta života građana".

Lider vladajuće DPS Milo Đukanović uveren je da će crnogorski građani, glasajući za Vujanovića, "pokazati zrelost" i da neće ostaviti prostora za "politički avanturizam i destabilizaciju Crne Gore", kako kao premijer doživljava eventulnu pobedu suparničkog kandidata Miodraga Lekića.

Đukanović je dodao da pobeda Vujanovića znači političku stabilnost zemlje i naglasio da potpredsednika DPS za novi, treći mandat preporučuje i to što je, za razliku od svog protivkandidata, uvek bio "u Crnoj Gori i uz Crnu Goru, u njenim najvećim iskušenjima".

Milo Đukanović je zaključio da izbori u nedelju "nisu samo pitanje izbora predsednika, već pitanje odgovornosti prema državi".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво