Читај ми!

Vujanović uveren u pobedu

Uvereni smo u ubedljiviju pobedu nego na prethodnim predsedničkim izborima, saopštio Izborni štab Filipa Vujanovića. Iz izbornog štaba Miodraga Lekića od MUP-a zatražena provera podataka o mogućim nepravilnostima u biračkom spisku.

Izborni štab predsedničkog kandidata Demokratske partije socijalista i aktuelnog šefa države Filipa Vujanovića uveren je u pobedu na izborima za predsednika Crne Gore 7. aprila.

"Uvereni smo u mnogo ubedljiviju pobedu nego što je to bio slučaj na prethodnim predsedničkim izborima", saopšteno je iz Vujanovićevog Izbornog štaba.

"Značajnu podršku koju mu građani pružaju, zajedno sa ubedljivim pobedama na nedavnim lokalnim izborima u Nikšiću i Andrijevici, jasan su pokazatelj sigurne pobede. Uspehom Vujanovića na izborima obezbediće se kontinuitet demokratskih reformi u Crnoj Gori i uspešan nastavak evropskih i NATO integracija", navedeno je u saopštenju.

Vujanović će kao predsednik nastaviti da razvija i unapređuje međunarodnu saradnju i da afirmiše multietničnost i multikulturalnost crnogorskog društva, saopštio je Vujanovićev štab.

Lekić zatražio proveru biračkog spiska

Izborni štab predsedničkog kandidata Miodraga Lekića zatražio je od Ministarstva unutrašnjih poslova Crne Gore da proveri podatke o mogućim nepravilnostima u biračkom spisku za 7.000 građana.

Iz Lekićevog Izbornog štaba je saopšteno da je, na osnovu inicijative Mreže za afirmaciju nevladinog sektora (MANS), MUP-u predato 7.000 pojedinačnih prijava za preispitivanje podataka u biračkom spisku.

"Ozbiljno smo shvatili ozbiljnost trenutka i mogućnost malverzacije u biračkom spisku, pa smo odlučili da potpišemo i predamo inicijative kao 7.000 zasebnih predmeta, jer je svaki slučaj za sebe specifičan i treba ga tako rešavati i tretirati", izjavio je Dušan Slijepčević, ispred Lekićevog Izbornog štaba.

Prema njegovim rečima, nadležni u MUP-u moraju u roku od 24 sata da izvrše inspekcijsku kontrolu spornih podataka u biračkom spisku.

MANS: Ispitati 7.000 nepravilnosti

Inicijativu MANS-a za proveru briračkog spiska MUP-u je ranije dostavio i Izborni štab Filipa Vujanovića. Ta nevladina organizacija je u utorak zahtevala od Lekića i Vujanovića da od MUP-a zatraže da se ispita više od 7.000 nepravilnosti u biračkim spiskovima.

Izvršna direktorka MANS-a Vanja Čalović je navela da je u biračkom spisku za predsedničke izbore 7. aprila postoji više od 7.000 nepravilnosti. Ona je navela da je spornih unosa u biračke spiskove najviše bilo u Podgorici, a zatim u Rožaja, Baru, Beranama, Nikšiću, Plavu i Bijelom Polju.

Lekić i Vujanović jedini su kandidati za predsednika Crne Gore. Prema poslednjem istraživanjima Centra za demokratiju, za Vujanovića će glasati 54,7 odsto, a za Lekića 45,3 odsto građana.

Kako je saopšteno iz Državne izborne komisije, predsednički izbori koštaće državu 1,2 miliona evra, od čega je 800.000 za sprovođenje izbora, a 400.000 za izbornu kampanju. Biračko pravo ima 512.715 građana, a najviše glasača je u Podgorici - 147.608, a najmanje u Šavniku - 1.796.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи