Читај ми!

U Crnoj Gori glasa i Đekna

U poslednjih pet meseci birački spisak u Crnoj Gori je promenjen za 6 odsto, tvrdi Mreža za afirmaciju nevladinog sektora, prenose podgoričke "Vijesti". Među novoupisanim biračima i rođeni 1901. godine.

Podaci crnogorske Mreže za afirmaciju nevladinog sektora pokazuju da je u birački spisak u poslednjih pet meseci upisano osam i po hiljada novih birača starijih od 30 godina od kojih je svaki peti stariji od 60 godina.

Prema podacima MANS-a, među novopečenim biračima je i osmoro starijih od 100 godina koji će imati pravo glasa na predsedničkim izborima, iako ga nisu imali na parlamentarnim.

"Nakon parlamentarnih izbora u Centralni birački spisak je upisano 14.773 birača. Preko 80 odsto tih birača su rođeni u Crnoj Gori, znači da ne može biti riječi o nedavnom dobijanju državljanstva, kao osnovu sticanja biračkog prava", kaže se u MANS-ovoj analizi.

Prema podacima MANS-a, najviše je novoupisanih u Podgorici, zatim u Baru, Plavu i Beranama dok je u Herceg Novom obrnuta situacija – više je brisanih nego upisanih.

U toj nevladinoj organizaciji očekuju da će oba predsednička kandidata zahtevati da se ispitaju drastične promene unutar biračkog spiska za samo pet meseci, prenose podgoričke Vijesti.

Број коментара 15

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво