Читај ми!

Vujanović: Srbi imaju razlog da glasaju za mene

Očekujem da me podrže i građani Crne Gore koji se nacionalno izjašnjavaju kao Srbi, jer, za to imaju dosta razloga, rekao kandidat za crnogorskog predsednika Filip Vujanović. Protivkandidat opozicije Miodrag Lekić ocenjuje da se Vujanović služi jeftinim trikovima, kako bi se dopao srpskim glasačima.

Predsednički kandidat Demokratske partije socijalista i aktuelni šef države Filip Vujanović rekao je da očekuje da ga na izborima 7. aprila podrže i građani Crne Gore koji se nacionalno izjašnjavaju kao Srbi, jer, kako je naveo, za to imaju dosta razloga.

"Smatram da Srbi u Crnoj Gori imaju dosta razloga da glasaju za mene. Promovisao sam dobru, otvorenu i srdačnu saradnju sa Srbijom i zalagao se da imamo partnerske i bratske odnose, na bazi večnog poštovanja dve nezavisne države i dva bliska naroda", ocenio je Vujanović.

Vujanović je u Bijelom Polju istakao da zbog takve politike očekuje glasove Srba koji ne glasaju za DPS.

"Tako je bilo i na prošlim predsedničkim izbora. Ti ljudi su prepoznali da sam promovisao politiku dobrih odnosa sa Srbijom", istakao je Vujanović.

Vujanović je optužio protivkandidata Miodraga Lekića da se opredelio za negativnu izbornu kampanju.

Prema njegovim rečima, Lekić je čovek bez stave i vizije, koji se u nedostatku toga odlučio za lično vređanje u izbornoj kampanji.

"Ne želim da uzvraćam na lične uvrede. On neka nastavi da vređa, odnosno neka Crna Gora vidi jednu novu strukturu njegove ličnosti", rekao je Vujanović.

"Njegova negativna kampanja ide na njegovu štetu. Moju pozitivnu kampanju će oceniti građani na dan izbora i videćemo kakav će biti moj pobednički rezultat", poručio je Vujanović.

Vujanović je istakao da se uvek zalagao da Crna Gora ima otvorene i prijateljske odnose sa svim susedima.

"Crna Gora nema otvorenih pitanja sa susedima, već samo otvoreni prostor za saradnju", poručio je predsednički kandidat DPS-a.

Lekić: Vujanović se služi trikovima

Istovremeno, predsednički kandidat Demokratskog fronta Miodrag Lekić optužio je Vujanovića da se služi jeftinim trikovima, kako bi se dopao srpskom glasačkom korpusu u Crnoj Gori.

"Vujanović je jedini predsednik na svetu koji je potpisao Zakon o državnim simbolima, a nakon izvesnog vremena počeo da kritikuje taj isti zakon. On je izračunao da će se tim demagoškim potezom približiti srpskom korpusu i to su jeftini trikovi", rekao je Lekić.

Prema njegovim rečima, Vujanović je obesmislio i degradirao funkciju predsednika Crne Gore.

"Nema zvaničnika iz inostranstva koji priču o Crnoj Gori ne počinje izlaganjem o kriminalu i korupciji. Time je došlo do pada dostojanstva i funkcije predsednika, odnosno preko njega vođenja države", rekao je Lekić.

Lekić je na tribini u Plavu poručio da njegova pobeda na predsedničkim izborima ne bi donela nestabilnost Crnoj Gori, prenose podgorički mediji.

"Poštenoj Crnoj Gori donosim upravo stabilnost, a nestabilnost unosim mafijaško-korupcionaškoj Crnoj Gori i oni to znaju i zato su zabrinuti. Zato prebiraju po mojoj biografiji i ubiše se da mi nađu neki dokaz koji bi me diskreditovao. Ali, ne mogu - nema ga", poručio je Lekić.

Vujanović i Lekić jedini su kandidati za predsednika Crne Gore.

Predsednički izbori zakazani za 7. april biće šesti od uvođenja višestranačkog sistema u Crnoj Gori, odnosno drugi nakon sticanja nezavisnosti 2006. godine.

Kako je ranije saopšteno iz Državne izborne komisije, predsednički izbori koštaće tu državu oko 1,2 miliona evra, od čega je 800.000 evra predviđeno za sprovođenje izbora, a 400.000 evra za izbornu kampanju.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво