Читај ми!

Ponovo ću se kandidovati za predsednika RS

Kandidovaću se ponovo za predsednika Republike Srpske, rekao Milorad Dodik. Ako ne pobedim, to nije kraj sveta, dodao je predsednik RS. Dodik ponovo govorio o pravu na samoopredeljenje RS, ističući da ono proističe iz konvencije UN.

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je u Sarajevu da će se ponovo kandidovati za predsednika te republike i da će pokušati da pobedi.

"Pobedili smo na izborima, ali smo svesni da možemo jednog dana i da izgubimo. To je legitiman proces u demokratskim zemljama. U političkoj borbi iznose se različiti stavovi", rekao je Dodik u intervjuu sarajevskoj televiziji Fejs (Face).

Dodik je rekao da neće smatrati tragičnim ukoliko izgubi na izborima, ali da će se boriti da pobedi.

"Ako ne pobedim, to nije kraj sveta. Sada radim svoj posao i Republika Srpska ima institucionalnu stabilnost. Kada se bavite politikom, onda se i beznačajni tipovi bave vama. Sve što je legitimno - zakonito je i dozvoljeno", rekao je Dodik.

Govoreći o pravu na samoopredeljenje Republike Srpske, Dodik je istakao da to pravo proističe iz konvencije UN.

"To znači da Republika Srpska može samostalno da odlučuje. Zašto se drugi deo BiH ne potrudi da ostanemo u BiH i ne pokaže više uvažavanja za Srpsku. Nikoga ne mrzim, ja sam samo političar i imam političke stavove i ne zatvaram nijednu mogućnost", objasnio je Dodik.

Predsednik RS je ocenio da u BiH neke međunarodne organizacije imaju veći značaj nego organi BiH.

"Svaka zemlja mora da ima autentične stavove, a ne da ih gradi na bazi nekog međunarodnog faktora", naveo je Dodik.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи