Читај ми!

Dala otkaz umesto koleginice

Dubravka Glavaš iz Vinkovaca se dobrovoljno prijavila da dobije otkaz, umesto svoje koleginice Đurđice Švigač, koja je trebalo da ostane bez posla. Đurđica je samohrana majka dvoje dece. Dubravka je odlučila da pokloni svoje radno mesto, uz garanciju da se ono dodeli Đurđici Švigač.

Suze u očima Dubravke i Đurđice. Đurđica je samohrana majka dvoje dece koja će ostati na svom radnom mestu zahvaljujući svojoj koleginici Dubravki Glavaš, koja se dobrovoljno prijavila da dobije otkaz i pokloni joj svoje radno mesto.

"Dubravka je moj heroj! Nisam se ni u snu mogla nadati tolikoj dobroti. Svi smo plakali... Želim da se za Dubravku Glavaš zna, ona je taj veliki čovek velikog srca. Verujem sada u bolje sutra jer pokazala je da dobrih ljudi još ima", priča za Glas Slavonije 30-godišnja Đurđica Švigač koja je pre tri godine ostala bez supruga koji je poginuo u saobraćajnoj nesreći, tako da sada sama brine o deci koja su stara sedam 7 i 11 godina.

Firma "Unidal" je zbog krize firma morala da otpusti tri osobe.

Direktor Drago Osrečki sazvao je sastanak s radnicima kako bi se dogovorili koje će to tri osobe biti. Kako je predloženo, to su trebale biti tri osobe koje su poslednje stigle u predzeće, a među njima je bila i Đurđica Švigač, samohrana majka s dvoje dece i kreditom na računu.

Međutim, samohrana majka je zahvaljujući humanosti mlade koleginice zadržala posao.

"Kako sam još uvek slobodna i bez obveza i živim kod roditelja, mogu li ja svoje radno mesto da prepustim svojoj kolegici? Želim svoje radno mesto da dam svojoj koleginici, ali uz garanciju da će to mesto biti samo za nju", rekla je na sastanku mlada Dubravka Glavaš, posle čega su neki zaplakali, a svima su zasuzile oči, pa čak i direktoru koji je tužno spustio glavu.

Kako piše Glas Slavonije, direktor je to odobrio.

Dubravka Glavaš je kasnije, bez mnogo patetike, objasnila  da će se ona lakše snaći od koleginice koja ima decu.

Kako? Nije htela ili nije ni znala da kaže, navodi hrvatski list.

Број коментара 21

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи