Читај ми!

Komšijsko prepucavanje

Slučaj "Ljubljanska banka" zavadio Sloveniju i Hrvatsku. Možda nikada nećete u EU, zapretio šef diplomatije iz Ljubljane Karl Erjavec. Vi nećete na Jadran, odgovorio gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel.

Gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel oštro se, na svom Tviter profilu, obračunao sa Slovencima i najavama slovenačkog ministra spoljnih poslova Karla Erjaveca da Hrvatska "možda nikada neće ući u Evropsku uniju".

"Došlo je vreme da im neko konačno kaže. Možda mi nećemo u EU, ali nećete ni vi na Jadran", prenosi Obersnel.

Obračun na društvenoj mreži uzrokovala je izjava Erjaveca da u slučaju da se ne pronađe rešenje za "Ljubljansku banku" Hrvatska ne bi ušla u Evropsku uniju 1. jula, kako je predviđeno.

Budući da Evropskoj uniji dalja proširenja nisu prioritet, Erjavec smatra da može da se dogodi da Hrvatska nikad ne postane punopravna članica Unije.

Posle žustre rasprave koju je izazvala poruka Obersnela, gradonačelnik Rijeke ublažio je ton i rekao da smatra da su Slovenci prijatelji Hrvatima i da je njegova poruka, pre svega, bila upućena njihovom ministru.

"Znam da većina Slovenaca ne misli kao ministar Erjavec, ali zašto niko ne reaguje na njegovu izjavu", istakao je Obersnel.

Број коментара 23

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи