Читај ми!

Crna Gora i Srbija na putu ozdravljenja

Poseta predsednika Srbije dodatni impuls unapređenju odnosa između dve države, kaže Milo Đukanović. Crnogorski premijer smatra da odnosi između Crne Gore i Srbije idu uzlaznom putanjom, oslobađanjem od naslaga nesporazuma.

Crnogorski premijer Milo Đukanović uveren je da će poseta predsednika Srbije Tomislava Nikolića predstavljati dodatan impuls unapređenju odnosa između dve države, za koje kaže da idu uzlaznom putanjom.

Đukanović smatra da odnosi Crne Gore i Srbije u poslednje vreme idu putem ozdravljenja i da će poseta Nikolića doprineti unapređenju saradnje Crne Gore i Srbije u svim oblastima od obostranog interesa.

"Ono što je moje zadovoljstvo jeste da ti odnosi idu uzlaznom putanjom, odnosno putem ozdravljenja i oslobađanja od nekih naslaga nesporazuma koji su opterećivali naše odnose u ranijem periodu", kaže crnogorski premijer.

Đukanović je uveren da će poseta Nikolića dati impuls takvom hodu međudržavnih odnosa Crne Gore i Srbije.

Tomislav Nikolić će, na poziv crnogorskog kolege Filipa Vujanovića, zvanično posetiti Crnu Goru.

Kako je najavljeno, osim susreta sa Vujanovićem, Nikolić će tokom boravka u Crnoj Gori razgovarati i sa Đukanovićem i predsednikom parlamenta Rankom Krivokapićem.

Sa predstavnicima Matice srpske i predsednikom Nove srpske demokratije Andrijom Mandićem predsednik Srbije razgovaraće o problemima i položaju Srba u Crnoj Gori.

"Susret dva predsednika biće prilika za razgovore o daljem unapređenju, inače, sadržajnih odnosa, a u funkciji afirmacije bilateralne i regionalne saradnje koja je u zajedničkom interesu građana i ekonomija dve bliske države", saopšteno je iz Vujanovićevog kabineta.

Vujanović i Nikolić sastaće se u rezidenciji predsednika Crne Gore na Cetinju.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво