Читај ми!

Reagovanja iz Zagreba: Srušen zid ćutanja

Posetom Beogradu i susretom sa predsednikom Vlade Srbije Ivicom Dačićem srušen je zid ćutanja između dve zemlje, rekao hrvatski premijer Zoran Milanović. Susret dvojice premijera pokazao da je moguće rešavati regionalne probleme kroz saradnju, istakla hrvatska ministarka Vesna Pusić.

Premijer Hrvatske Zoran Milanović rekao je da je njegovom posetom Beogradu i susretom sa predsednikom Vlade Srbije Ivicom Dačićem srušen zid ćutanja između dve zemlje.

"Nije me interesovalo zašto je do zida ćutanja došlo i kako je nastao. Moj i naš posao je da rušimo zidove tamo gde možemo, bez obzira na to ko ih je izgradio, a sve u interesu mira, stabilnosti i poslovnih interesa hrvatskih preduzeća", rekao je Milanović.

Rekavši da je svejedno na koju se stranu može ići, Milanović je istakao da treba razgovarati s kim se to može, jer je to jedini način u današnjem svetu.

Prema njegovim rečima, Hrvatska, u interesu mira i stabilnosti, razgovara i s Istokom i sa Zapadom.

"Vreme je za rušenje zidova", poručio je Milanović.

Hrvatska ministarka spoljnih i evropskih poslova Vesna Pusić rekla je da je susretom premijera Hrvatske i Srbije poslata pozitivna poruka i hrvatskoj, srpskoj javnosti, ali i evropskoj javnosti da je, umesto konfrontiranja, moguće uspešno rešavati regionalne probleme kroz saradnju.

"Susret je pomogao i stvaranju pozitivne atmosfere i za redovne susrete na drugim radnim nivoima", rekla je Pusićeva u razgovoru za portal Tportal.hr.

Pusićeva je napomenula da će i nakon ulaska u EU hrvatski prioriteti biti dobrosusedski odnosi i regionalna politika. Naglasila je i da Brisel pozitivno ocenjuje susret dvojice premijera.

"U svim mojim razgovorima u ponedeljak u Briselu, s visokom predstavnicom Ketrin Ešton, potpredsednicima Evropske komisije i s komesarom za proširenje Štefanom Fileom susret Milanovića i Dačića ocenjen je vrlo pozitivno. To im je bila prva informacija o sastanku i delovali su pozitivno zatečeni", rekla je Pusićeva.

Број коментара 20

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи