Читај ми!

Pupovac: Put za rešenje otvorenih pitanja

Odnosi Hrvatske i Srbije ključni su za ceo region, rekao Molorad Pupovac posle sastanka Dačić - Milanović. Pupovac ocenio da se obe vlade moraju saglasiti u vezi sa rešenjem svih otvorenih pitanja, među kojima su i tužbe za genocid.

Predsednik Srpskog narodnog veća i poslanik u hrvatskom saboru Milorad Pupovac pozdravio je današnji sastanak premijera Srbije i Hrvatske Ivice Dačića i Zorana Milanovića i izrazio očekivanje da će se sastati i predsednici dve zemlje.

Pupovac je ocenio da je dobro što se sastanka dogodio i što je Milanović doputovao u Beograd. "Bio je dobar raspored tema i dobar je dogovoreni dnevni red", rekao je Pupovac i naglasio da su odnosi dve zemlje ključni za odnose u celom regionu.

"Od njih zavisi stabilnost tih odnosa i obnova poverenja. Zbog toga hrvatsko-srpski odnosi mogu da se porede sa odnosima između nekih drugih, većih evropskih naroda o kojima je zavisila stabilnost unutarevropskih odnosa, na primer, između Nemačke i Francuske ili Nemačke i Poljske", rekao je Pupovac.

On je naglasio da se otvorena pitanja, među kojima su i tužbe za genocid, moraju rešavati i da vlade moraju pronaći saglasnost oko njihovog rešavanja. "A , ako žele da se uključe i predsednici, tim bolje", istakao je Pupovac.

"Bilo bi dobro da je došlo do susreta Nikolić-Josipović, ali pošto nije, onda je vrlo dobro da je došlo do susreta između Milanovića i Dačića. Nadamo se da će do susreta predsednika doći u nekom skorom vremenu i da se neće dugo čekati na to", rekao je Pupovac.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи