Читај ми!

Požar u blizini Hilandara

Na Svetoj gori izbio veliki požar u blizini Hilandara, koji preti da ugrozi manastir. Srbija ponudila da pošalje vatrogasno-spasilačke jedinice i ruski helikopter Ka-32 u pomoć kao pomoć u gašenju požara.

23.11 - Grčki potral I pres prenosi da požar može da ugrozi manastir Hilandar. 

Veliki požar koji je izbio oko 15 časova i zahvatio borovu šumu i nisko rastinje na Svetoj Gori u Grčkoj, ozbiljno je zapretio da ugrozi manastir Hilandar.

U gašenju požara angažovane su snage grčkog Ministarstva zaštite građana sa dva kanadera i helikopterom za gašenje požara, a MUP Republike Srbije uputio je Grčkoj ponudu za pomoć u gašenju požara.

Na raspolaganje su stavljene vatrogasno-spasilačke jedinice Sektora za vanredne situacije sa pratećom opremom i tehnikom neophodnom za gašenje šumskih požara, kao i ruski helikopter Ka-32 koji je iz preventivnih razloga i potreba gašenja požara u Srbiji i zemljama regiona stacioniran u Nišu.

U gašenju požara učestvovalo je 24 vatrogasaca i 11 vozila, tokom dana požar su gasila i dva aviona, kao i helikopter, ali je njihovo dejstvo obustavljeno zbog mraka.   

Ranije tokom dana je grčka agencija ANA javila da je na Svetoj gori izbio požar u oblasti Monokselitis, blizu manastira Hilandar, ali da manastir nije ugrožen vatrenom stihijom.

Agencija ANA javila je da je požar izbio i u regionu Kardamena na ostrvu Kos, gde se zapalila suva trava i rastinje. U gašenju tog požara učestvuje 14 vatrogasaca sa četiri vatrogasna vozila i uz pomoć dva aviona.

Tri hotela su evakuisana iz predostrožnosti.

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво