Читај ми!

Bombaš iz Burgasa imao pomagača?

Napadač samoubica na autobus sa izraelskim turistima u Burgasu mogao je imati saučesnika, navodi na zaključak autopsija.

Autopsija tela napadača na autobus sa izraelskim turistima u Bugarskoj navodi na zaključak da je on imao saučesnika, javlja agencija Frans pres. Autopsija napadača samoubice čini deo istrage koju sprovode policija i tajne službe Bugarske, SAD i Izraela.

Fizičke karakteristike napadača koje je dala patolog Galina Mileva razlikuju se od opisa osobe osumnjičene da je pokušala da iznajmi utomobil veče uoči napada na autobus na aerodromu u Burgasu na obali Crnog mora.

Prema rečima Galine Mileve, napadač samoubica bio je belac, imao je svetle oči i gustu braon kosu. Prema svedočenju očedvidaca, čovek  koji je hteo da iznajmi automobil imao je skoro obrijanu glavu i "ličio je na Arapina".

Katja Kasabova, novinarka i jedna od urednica internet sajta besove.bg, na kojem su emitovani prvi snimci napada, izjavila je da "nije sigurno" da je napadač samoubica ista osoba koja je pokušala da iznajmi automobil.

Bugarski ministar unutrašnjih poslova Cvetan Cvetanov je rekao da se pretposatavlja da je napadač samoubica bio star 36 godina, a jedini dokument koji je pronađen kod njega je lažna vozačka dozvola izdata u državi Mičigen u SAD.

Identitet napadača još nije utvrđen, ali se istražitelji nadaju da će to uskoro biti učinjeno na osnovu digitalnog otiska njegovih prstiju, i testa DNK koji je u toku.

U eksploziji koja se dogodila 18. jula na aerodromu bugarskog crnomorskog letovališta Burgas je pored napadača poginulo šest osoba, među kojima pet Izraelaca, a život je izgubio i vozač autobusa, Bugarin muslimanske vere.

Izrael je okrivio Iran za organizovanje, a libanski šiitski pokret Hezbolah, za sprovođenje napada.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво