Читај ми!

Požari u Crnoj Gori pod kontrolom

Vatrogasci u Podgorici i dalje u punoj pripravnosti, jer zbog jakog vetra vatra može ponovo da bukne na starim zgarištima. Tinja požar na brdu Gorica. Vatra iznad Sutomora pod kontrolom i ne spušta se prema kućama. U opštinama Pljevlja i Mojkovac nema ugroženih objekata.

Na području Podgorice nema aktivnih požara, ali su vatrogasci u punoj pripravnosti, jer zbog jakog vetra vatra može ponovo da bukne na starim zgarištima. 

Požar koji je sinoć zahvatio brdo Goricu kod Podgorice još tinja. Vatra je pretila da zahvati stambene objekte u podnožju, gde se nalazi i više ambasada. Stabla na Gorici su izgorela do korena, a dim kulja iz panjeva.  

"Osim požara na Gorici, juče je bilo 25 intervencija na raznim lokalitetima u Podgorici", rekao je za "Vijesti" Vidak Đelević, komandir vatrogasno-spasilačke službe. 

Požar koji je izbio preko puta Aluminijumskog kombinata u Podgorici je ugašen, rekao je Đelević. 

Pomoćnik ministra unutrašnjih poslova Crne Gore Zoran Begović rekao je ranije za RTS da i dalje duva jak severni vetar, pogotovo na delu primorja tako da su sve aktivnosti usmerene na gašenju požara u Podgorici i u Sutomoru.

Prema Begovićevim rečima, situacija je stabilna. Tri aviona će biti angažovana u gašenju požara u Podgorici, na Gorici, a dva helikoptera su angažovana u Sutomoru.

"Severni deo Crne Gore je stabilan, u opštinama Pljevlja i Mojkovac nema ugroženih objekata, situacija se drži pod kontrolom", rekao je Begović.

Požar ne bi bio toliko dramatičan da nije bilo jakog severnog vetra. Bilo je ogroženo nekoliko ambasada koje se nalaze u blizini, međutim, veštom intervencijom vatrogasaca sve je to smireno, javlja Saša Klikovac iz Radio-televizije Crne Gore.

Iznad Sutomora u naselju Brca takođe je izbio požar gde vetar dodatno raspiruje vatru, a problem je i nepristupačan teren. Ono što je važno je da je taj požar pod kontrolom i da se ne spušta prema kućama.

Vatre je bilo i kod hotela "Korali" u Sutomoru.

Kod Mojkovca je počela da gori i jedina preostala prašuma u Evropi u blizini mesta Crne Pode u nacionalnom parku i taj deo je veoma ugrožen. U šumi koja je ugrožena nalaze se i stabla borova stara preko 400 godina. Taj požar je pod kontrolom, ali još uvek nije ugašen.

Požara je bilo u opštinama Pljevlja i Mojkovac, kao i na Žabljaku i kod Bara. Svi ti požari su lokalizovani, ali mnogi još nisu ugašeni.

U gašenju učestvuju helikopteri i spasilačke ekipe iz Srbije i Hrvatske.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво