Pao avion kod Banjaluke

Pet osoba poginulo prilikom pada sportskog aviona u Zalužanima kod Banjaluke, na stazi za automobilske trke. Uzrok pada još nije poznat.

U avionskoj nesreći kod Banjaluke pet osoba poginulo je prilikom pada sportskog aviona u Zalužanima, na stazi za automobilske trke, izjavila je portparolka MUP-a Republike Srpske Mirna Šoja.

Nemanja Goronja, jedan od najpoznatijih padobranaca u BiH, pilot aviona Alen Crnalić i padobranci početnici Srđan K, Nikola K. i Stefan K poginuli su prilikom pada aviona. 

Šoja je navela da se avion srušio u 14.10 časova. Očevici tvrde da se avion srušio odmah posle poletanja i da se nakon pada zapalio.

Roditelji, rodbina i momci koji inače nedeljom voze trke motora posmatrali su ovaj strašni prizor, navode Nezavisne novine.

Dežurna tužiteljka banjalučkog Okružnog tužilaštva Hana Vranješević rekla je da uzroci pada aviona još nisu poznati i da će biti utvrđeni tek nakon veštačenja. Policija obavlja uviđaj.

"Trenutno se vrši uviđaj i zasad nemamo tačan uzrok nesreće", rekla je Vranješević.

Posle direktora policije RS Gojka Vasića, na mesto tragedije stigao je i ministar unutrašnjih poslova RS Stanislav Čađo, koji je rekao da se poslednja ovakva nesreća dogodila 1974. godine.

"Ovakva tragedija se ne pamti. Zato je veoma bitno utvrditi uzroke, zbog čega se i kako sve desilo da se više nikada i nigde ne ponovi", poručio je Čađo.

Goronja je bio rekorder u BiH po broju skokova u jednom danu. Rekord je postavio sa čak 60 skokova, za šta je odlikovan i ordenom koji mu je uručio tadašnji predsednik RS Rajko Kuzmanović.

broj komentara 21 pošalji komentar
(utorak, 22. maj 2012, 11:57) - anonymous [neregistrovani]

Bosanac

Iskreno saučešće porodicama nastradalih mladića !!!

(ponedeljak, 21. maj 2012, 20:27) - marina [neregistrovani]

Prevelika tuga

Zar je moguce da odlaze sve mladi,posteni i hrabri momci...tuga i zalost prevelika...moje naiskrenije saucesce klubu i porodicama nastradalih pilota i padobranaca.Saosecam sa njima,osecam njihov bol...neka im je siroko plavo nebo i neka lete sa andjelima...Majka nedavno nastradalog pilota Colic Srdjana....:((((

(ponedeljak, 21. maj 2012, 19:31) - Porodica Čolić [neregistrovani]

Stvarno velika tragedija

Iskreno saučesće porodicama i aero klubu od porodice nedavnog poginulog pilota Srđana Ćolića povodom strašne tragedije koja se desila... Počivajte u miru, nek vam je večno plavo nebo...!!!

(ponedeljak, 21. maj 2012, 09:52) - anonymous [neregistrovani]

Tragično

Bog da im duše oprosti.Čačanin

(ponedeljak, 21. maj 2012, 09:22) - Voroncov [neregistrovani]

Česti tragični gubitci mladih ljudi

Više je nego zabrinjavajuće i previše tragično koliko ljudi, a pre svega mladih gine u saobraćajnim i drugim nesrećama. To su strašni demografski gubitci i još strašnije psihičke traume za najbliže od stradalih.

(ponedeljak, 21. maj 2012, 09:17) - Semir [neregistrovani]

tuga

Najiskrenije saucesce

(ponedeljak, 21. maj 2012, 09:14) - anonymous [neregistrovani]

BiH

moje iskreno saucesce

(ponedeljak, 21. maj 2012, 01:14) - anonymous [neregistrovani]

Saucesce

Saucesce porodicama!

(nedelja, 20. maj 2012, 22:57) - anonymous [neregistrovani]

tuga

Tuga velika. Iskreno saučešće porodicama poginulih.

(nedelja, 20. maj 2012, 22:06) - anonymous [neregistrovani]

Poslednji pozdrav

Počivajte u miru, tuga velika, Banjaluka (Sreca, Koni, Daca i Sina)