Mesto zločina, Skoplje

Makedonska policija ustanovila da su petostruko ubistvo kod Skoplja počinile najmanje tri osobe, koje su pucale iz tri automatske puške. Dokazi iz "opela" još na analizama. U toku pregledanje snimaka sa svih bezbednosnih kamera u okolini. DNK, za sada, beskoristan.

Motivi i počinioci petostrukog ubistva koje je ozbiljno uzdrmalo stabilnost Makedonije i osam dana posle zločina ostaju nepoznati, iako policija na sve moguće načine pokušava da napravi kakav iskorak u istrazi i utiša kritike već prilično nestrpljive javnosti.

Za sada je jasno da su ubistvo počinile najmanje tri osobe i da je njihova "akcija" na obalama Železarskog jezera trajala desetak minuta. Žrtve su ubijene hicima ispaljenim iz tri automatske puške, najverovatjine "kalašnjikova".

Ubice su, zatim, sa mesta događaja pobegle tamno-crvenim "opelom", koji su ostavili u grmlju desetak kilometara od mesta zločina. Policija, navodno, zna ko je i odakle dovezao automobil u Makedoniju. Vozilo nije bilo registroivano, već su na njega postavljene nevažeće tablice.

Makedonski istražitelji su sa ovog vozila "pokupili" sve što moglo nalikovati dokazu, ali analize, bar do sada, nisu dale nikakav senzacionalni rezultat. Između ostalog i jer Makedonija, kao i većina balkanskih država, nema odgovarajući bazu podataka sa kojom bi se nalazi mogli uporediti.

U novom pokušaju da otkriju identitet žrtava, makedonski policajci već više od 24 sata pregledaju snimke svih sigurnosnih kamera koje su mogle da "uhvate" počinioce, uključujući benzinske pumpe, banke, privatne kuće... 

Analizira se i zemlja pronađena u šarama guma na "opelu". 

Najveća misterija, i dalje, ostaje motiv ubica, jer je ustanovljeno da su četvorica mladića, neposredno pred smrt, spakovala pecaroški pribor i spremala se da krenu kućama. U tom trenutku, na mesto događaja stigle su ubice. Ubistva su izvršena u roku od deset minuta, a peti ubijeni, likvidiran je stotinjak metara dalje.

I on se spremao da ide kući, jer je prtljažnik njegovog automobila bio otvoren, ali je u međuvremenu čuo pucnje, što ga je, u kasnijem sledu događaja, koštalo života.

Ipak, makedonska policija je uspela da zaustavi revolt Makedonaca iz Radišana i još nekoliko mesta u toj državi i spreči da kriza dobije još veće razmere.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво