Читај ми!

Ubijen Srbin u Hrvatskoj

Stariji Srbin ubijen kod Vojnića u Hrvatskoj, a na glavu mu stavljena partizanska kapa sa petokrakom.

Ispred svoje kuće u selu Krstinja kod Vojnića u Karlovačkoj županiji ubijen je 75-godišnji Momčilo Španović, a njegovo telo nađeno juče po podne.

Hrvatski mediji izvestili su da je Španovićev leš bio prekriven ćebetom, a da mu je na glavu stavljena partizanska kapa sa zvezdom petokrakom.

Predstavnici županijskog tužilaštva potvrdili su da je reč o nasilnoj smrti. Iako pojedini mediji izveštavaju da je zadavljen, uzrok smrti biće poznat nakon obdukcije u karlovačkoj bolnici.

Sumnja se da je starac ubijen zbog novca, a da je partizanska kapa stavljena na njegovu glavu kako bi se istražiotelji naveli na pogrešan trag, kaže predsednik Mesnog odbora Krstinja Predrag Gušić.

Međunacionalni odnosi u tom višeetničkom naselju više su nego dobri, rekao je Gušić.

Španović je bio tih i povučen i živeo je sam u kući u selu blizu granice sa Bosnom i Hercegovinom.

Imao je rodbinu u Beogradu. Hranio se kod jedne meštanke u selu, a kad se nije pojavio na ručku, ona je nazvala njegovu prvu komšinicu koja ga je našla mrtvog.

Број коментара 17

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво