Читај ми!

Makedonija, kamenice i pesnice

Nova serija incidenata u Makedoniji. Kamenovani autobus i voz Skoplje-Beograd. Tirada albanskih političara o Velikoj Albaniji. Napadnut i bivši zvaničnik Demokratske partije Albanaca. U četvrtak derbi "najvišeg rizika" i mogući sudar "Balista" i "Komita".

Nepoznate osobe su, u odvojenim incidentima, kamenicama zasule školski autobus i međunarodni voz Beograd -  Skoplje, ali u tim napadima nije bilo povređenih. Nastradao je, međutim, bivši potpredsednik DPA Valon Bela, koga su, opet nepoznate, osobe napale u Kondovu.

Serija novih incidenta u Makedoniji usledila je posle niza izjava albanskih političara o "istorijskim težnjama Albanaca da žive u jednoj državi". Poslednju ovakvu izjavu dala je visoka funkcionerka stranke Alija Ahmetija, Tetuta Arifi, nadovezujući se na teze koje su od početka sedmice branili Hašim Tači i njegov prezimenjak iz DPA, Menduh.

Pravi test se, ipak, očekuje sutra kada u Tetovu igraju Škendija i Vardar, pa se vlasti, s pravom, pribojavaju mogućeg sudara navijača ta dva tima, "Balista" i "Komita.  

Tri nova incidenta 

Na području Kumanova kamenovani su autobus u kome su bili srednoškolci iz sela Nikuštak koji uče u Skoplju i međunarodni voz Skoplje-Beograd. Makedonska policija je saopštila da niko nije povređen.

Sinoć oko 19.30 sati, između kumanovskih sela Ljubodrag i Novo Selo, na starom regionalnom putu Skoplje-Kumanovo, kamenovan je autobus u kome su se prevozili srednoškolci. Policija je saopštila da niko od učenika nije povređen, a nekoliko đaka je zbog stresa zatražilo lekarsku pomoć. Oštećena su stakla autobusa, a policija traga za počiniocima.

Kako su izjavili stanovnici sela Ljubodrag, ovakav incident nije do sada zabeležen, a svaki dan autobusi prolaze kroz ova sela prema selu Čerkezi, koje je naseljeno albanskim stanovništvom.

Gradonačelnik Kumanova najavio je strožiju policijsku kontrolu na putnim pravcima na tom području.

Policija je saopštila da je nakon ovog incidenta, kod kumanovskog sela Opae, kamenovan i međunarodni voz Skoplje-Beograd. Prema informacijama policije, počinioci su najverovatnije stanovnici okolnih sela. Ni u drugom incidentu povređenih nije bilo, ali su polomljeni prozori na jednom vagonu.

I na kraju, u Kondovu je napadnut Valon Bela, bivši funkcioner Demokratske partije Albanaca, koji je posle pregleda pušten iz bolnice, jer "povrede nisu ozbiljne". 

 

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво