Читај ми!

Odustali od tužbe protiv pilota JNA

Dubrovački sud odustao od krivičnog gonjenja pilota bivše JNA, osumnjičenih za bombardovanje Dubrovnika. Povučena i hrvatska nacionalna poternica za pilotima.

Županijski sud u Dubrovniku obustavio je krivični postupak protiv pilota bivše JNA, koji su bili osumnjičeni za navodni zločin protiv čovečnosti i bombardovanje dubrovačke opštine, saopšteno je iz podgoričkog Višeg suda.

Sudija za istrage Višeg suda u Podgorici Radomir Ivanović rekao je da je iz Dubrovnika dobio rešenje o obustavi krivičnog postupka.

On je listu Dan rekao da je dubrovački sud odustao od krivičnog gonjenja trojice pilota iz Crne Gore - Zorana Slavuljice, Miodraga Atanackovića i Asima Pandžića, kao i još 24 pilota iz Srbije, Makedonije i Slovenije, koji su bili u službi na aerodromu u Golubovcima.

Od Županijskog suda sam putem međunarodne pravne pomoći dobio rešenje o obustavi krivičnog postupka protiv osumnjičenih za bombardovanje Dubrovnika, rekao je Ivanović.

On je naveo da je, nakon odluke o obustavljanju krivičnog postupka, povučena i hrvatska nacionalna poternica za pilotima.

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи