Читај ми!

Ispitati odnos Stanišljevića i Ećima

Osumnjičeni za unos oružja u dvoranu "Borik" Boško Stanišljević i bivši bezbednjak BiH Ljuban Ećim se poznaju, ali tek treba da se ispita njihov odnos, kaže ministar Ivica Dačić. Dačić smatra da je prerano da se govori o povezanosti Luke Bojovića sa tim slučajem.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je da se osumnjičeni za unos oružja u dvoranu "Borik" u Banjaluci Boško Stanišljević i bivši bezbednjak BiH Ljuban Ećim poznaju, ali, kako je istakao, tek treba utvrditi prirodu njihovog odnosa.

"Ono što postoji kao informacija je da se pritvoreni i Ljuban Ećim poznaju. To je samo jedna činjenica koju treba ispitati, kakva je vrsta tog odnosa i da li to ima veze sa ovim događajem", rekao je Dačić.

Prema njegovim rečima, prerano je govoriti o navodima pojedinih medija koji su preneli da je osumnjičeni bio na vezi sa Ećimom koji je u odličnim poslovnim vezama sa Lukom Bojovićem koji važi za šefa beogradske kriminalne scene.

I koordinator Vlade Srbije za medije Slobodan Homen nije hteo da spekuliše da li taj incident može da se poveže sa odbeglim kriminalcem Lukom Bojovićem, ističući da će istraga utvrditi koji pojedinci, odnosno kriminalne grupe, stoje iza toga.

Kako je naveo Dačić, po informacijama od kolega iz Republike Srpske, za sada nema novih detalja u istrazi.

"Pritvoreni je dao iskaz i sada se radi veštačenje, odnosno vrši se kriminalistička obrada slučaja, traže tragovi na oružju i neki koji bi ukazali na veze koji postoje između pritvorenog i nekih drugih osoba", istakao je ministar policije.

Homen smatra da unošenje oružja u sportsku halu "Borik" u Banjaluci treba shvatiti ozbiljno s obzirom na količinu i vrstu oružja koje je pronađeno.

Homen: Oružje proizvedno posle rata

"Nije slučajno da neko unese oružje u takav objekat i da govori da je to oružje iz rata, s obzirom da je dosadašnja istraga utvrdila da su neki komadi napravljeni posle rata", rekao je Homen.

Homen je napomenuo da 50 najboljih policijaca iz Srbije otišlo u RS radi istrage tog slučaja, rekavši da očekuje da će zajedno sa međunarodnim subjektima rasvetliti taj slučaj.

Upitan o pretnjama predstavnicima državnog vrha Srbije i da li one dolaze od Luke Bojovića, Darka Šarića i nekih drugih kriminalnih struktura, Dačić je odgovorio da prete razne strukture.

"I danas su stigle neke informacije o pretnjama", naveo je Dačić, dodajući da su kao i obično upućene predstavnicima policije, predsedniku Srbije, ali nije precizirao ko stoji iza njih.

Dačić smatra da te obaveštajne informacije treba uvek primati sa rezervom ali ih, kako je naglasio, treba proveravati, a ne od toga praviti spektakle.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво