Читај ми!

Hapšenje u Banjaluci zbog oružja u "Boriku"

Uhapšena osoba koja se dovodi u vezu sa pronađenim oružjem u dvorani "Borik", saznaje RTS. Saslušanje u toku. Policijska istraga pokrenuta posle pronalaska oružja dobro napreduje, kaže ministar unutrašnjih poslova RS Stanislav Čađo.

U Banjaluci je, kako saznaje RTS, uhapšena osoba koja se dovodi u vezu sa pronađenim naoružanjem u dvorani "Borik", dan uoči proslave 20 godina Republike Srpske. Identitet uhapšene osobe za sada nije saopšten, a saslušanje je u toku.

Policija je, dan pre svečane akademije, u sportskoj dvorani "Borik" pronašla naoružanje, potvrdio je MUP Republike Srpske. Procenjuje se da bi, da je aktivirano, ugrozilo živote više od 1.000 zvanica koje su juče pristustvovale proslavi.

Nekoliko kilograma eksploziva, detonator, snajper sa prigušivačem, automatska puška. To je, nezvanično saznaje RTS, nađeno u pomoćnim prostorijama tehnike u sportskoj dvorani. Eksploziv je pronašao policijski pas tragač.

U Tužilaštvu nisu želeli da otkrivaju detalje istrage, ali RTS saznaje da je pronađen i prah za koji se veruje da je eksplozivnog dejstva.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Stanislav Čađo rekao je da već ima određenog napretka u istrazi povodom naoružanja i municije koji su pronađeni dvorani.

Ministar je novinarima u Brčkom rekao da je iznenađen brzinom kojom se šire spekulacije u vezi sa pronađenim naoružanjem i municijom. 

"U ovom slučaju bolje je reći da se šire zle namere. Međutim, MUP RS sve događaje za koje je odgovoran, obezbeđuje na veoma profesionalan način, a rezultat takvog rada je otkrivanje određene količine oružja i eksploziva, koja nije zanemarljiva", prenosi Tanjug.

Prema njegovim rečima, MUP RS ovako će raditi i ubuduće, a da je ovo što je sada otkriveno, samo potvrda profesionalnog rada MUP-a. Čađo je demantovao da je MUP imao saznanja o tom slučaju ranije, pre početka obeležavanja jubileja RS.

Danas je portparolka MUP-a RS Mirna Šoja saopštila da je naoružanje pronađeno 8. januara u 16.25, tokom protivdiverzionog pregleda dvorane "Borik", u okviru planiranih mera i radnji MUP-a na obezbeđenju svečanosti.

Banjalučki mediji javili su prethodno da je MUP RS u sportskoj dvorani "Borik" našao veliku količinu naoružanja - tri kilograma eksploziva TNT, detonator, snajper, dve automatske puške, dva škorpiona, prigušivač i 400 metaka različitog kalibra.

Direktor policije RS Gojko Vasić rekao je da je naoružanje pronađeno u manjoj prostoriji pri vrhu tribina u hali "Borik", iz koje postoji odličan pogled na celu dvoranu.

Vasić je potvrdio da je saslušano više osoba.

Policija je naoružanje u hali "Borik" u Banjaluci pronašla dan pre svečane akademije povodom obeležavanja 20 godina postojanja Republike Srpske, kojoj je prisustvovalo oko hiljadu zvanica, uključujući i politički vrh RS i Srbije.

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво