Читај ми!

Petoro Srba zarobljeno u Libiji

Libijski ustanici na aerodromu u Tripoliju zarobili petoricu Srba, optužujući ih da su Gadafijevi snajperisti. Srbi tvrde da su građevinski radnici.

13.56 - Činimo sve da utvrdimo identitet i istinu kada je reč o građanima koji su zarobljeni u Libiji, rekao ministar Vuk Jeremić. Ministar dodao da nije važno da li su ti ljudi iz Srbije ili Republike Srpske, jer je činjenica da oni definitvno govore srpski jezik i da su sa ovih prostora.

Petorica Srba nalaze se u improvizovanom zatvoru na aerodromu u Tripoliju, pošto su ih ustanici zarobili tvrdeći da su snajperisti, plaćenici koje je angažovao Moamer el Gadafi.

Zarobljeni tvrde da su građevinski radnici, rekao je jedan od pobunjenika, Ahmed Mahdi.

Mahdi je, takođe, rekao da će pobunjenici kontaktirati kompanije za koje zarobljeni Srbi rade, kako bi ispitali istinitost njihovih tvrdnji.

Novinarima agencija Frans pres i Asošiejted pres nije bilo dozvoljeno da vide zarobljenike.

Grupa Srba zarobljena je pošto su ustanici zauzeli aerodrom u Tripoliju, na kojem se nalaze dva "erbasa", koje je Gadafijeva porodica koristila za putovanja u inostranstvo.

Osim petorice Srba, na aerodromu je zarobljen, kako tvrde pobunjenici, i veliki broj plaćenika iz afričkih zemalja.

U srpskoj ambasadi u Tripoliju RTS-u je rečeno da, za sada, nemaju informacije o hapšenju naših državljana.

Број коментара 47

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво