Читај ми!

Doktor umesto Bin Ladena

Ajman al Zavahiri je novi lider Al Kaide, saopštila komanda te mreže. Egipatski doktor obećao "kontinuitet" akcije protiv SAD i Izraela.

Teroristička mreža Al Kaida postavila je Ajmana al Zavahirija na čelo te organizacije, navodi se u saopštenju generalne komande.

Al Zavahiri je postavljen da predvodi Al Kaidu pošto su američke snage u Pakistanu početkom maja ubile Osamu bin Ladena.

U saopštenju se navodi da će Al Kaida nastaviti džihad (sveti rat) protiv Amerike i Izraela pod komandom Al Zavahirija.

Egipćanin Al Zavahiri bio je više godina Bin Ladenov zamenik i bilo je planirano da ga zameni na čelu Al Kaide.

U video-poruci koja je na Internet postavljena 8. juna, Al Zavahiri kaže da će "nastaviti borbu za isterivanje osvajača iz zemlje muslimana i oslobađanje od nepravde"

"Danas, zahvaljujući Bogu, Amerika se ne suočava sa pojedincem ili grupom, već sa pobunjenim narodom koji se probudio iz sna u renesansi džihada", navodi Ajman al Zavahiri u poruci.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи