Šef MMF-a ostaje u pritvoru

Produžen pritvor direktoru MMF-a Dominiku Stros-Kanu zbog mogućnosti bekstva u Francusku. Najavljena još jedna tužba protiv Stros-Kana zbog navodnog seksualnog napada na francusku književnicu i novinarku Tristan Banon pre 10 godina.

Okružni sudija u Njujorku odbio je zahtev advokata direktora MMF-a Dominika Stros-Kana o puštanju uz kauciju i odredio zadržavanje u pritvoru do daljeg. Stros-Kan saslušan je danas u vezi sa optužbama za seksualni napad na sobaricu u njujorškom hotelu "Sofitel".

Sudija je odlučio da produži pritvor Stros-Kanu zbog zabrinutosti tužioca da bi šef MMF-a mogao da pobegne u Francusku, odakle ne bi bilo moguće tražiti ekstradiciju.

Advokati šefa MMF-a rekli su u početnom izlaganju da će dokazati da je Stros-Kan bio u restoranu na ručku sa svojom ćerkom u vreme kada je navodno seksualno napastvovao hotelsku sobaricu.

Advokati su utvrdili kretanje Stros-Kana prema kojem je on već napustio hotel u vreme kada sobarica tvrdi da ju je jurio niz hodnik, prisilio da uđe u sobu i potom je napao.

Odbrana tvrdi i da poseduje materijalne dokaze i svedoke za sve navedeno. Sledeće saslušanje zakazano je za 20. maj.

Uoči pojavljivanja pred sudijom, Stros-Kan je, vezan lisicama, izveden iz njujorške policijske stanice, gde je proveo jučerašnji dan. Odveden je u jednu medicinsku ustanovu, gde su ga američki patolozi pregledali.

"Moj klijent je umoran, ali se, inače, dobro oseća. Na zahtev američke administracije pristao je na medicinsko ispitivanje. Na sudu će se snažno braniti protiv optužbi", rekao je Vilijem Tejlor, advokat Stros-Kana.

Stros-Kan je u subotu uhapšen na njujorškom aerodromu, deset minuta pre poletanja za Pariz, pošto je protiv njega podignuta optužnica za seksualni napad nad 32-godišnjom hotelskom sobaricom.

Број коментара 19

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво