Državni sekretar, to sam ja

Odgovarajući na pitanje kongoanskog studenta - šta o jednom sporazumu Kine i Konga misli njen suprug Bil, državna sekretarka SAD Hilari Klinton ljutito je odgovorila: "Ja sam državni sekretar, a ne moj suprug".

Američka državna sekretarka Hilari Klinton, koja je u javnosti obično staložena, oštro je reagovala na pitanje kongoanskog studenta - šta o jednom spoljnopolitičkom pitanju misli njen suprug, javio je Rojters.

Klintonova je na pitanje šta bivši američki predsednik Bil Klinton misli o sporazumu Kine i Demokratske Republike Kongo ljutito odgovorila da je ona državni sekretar, a ne njen suprug.

"Ako hoćete da znate šta ja o tome mislim, reći ću vam, ali nemam nameru da vam izlažem mišljenje svog supruga", dodala je Klintonova, bez daljeg komentara o sporazumu na osnovu kojeg bi Kina, u zamenu za mineralne resurse, finansirala projekte izgradnje infrastrukuture u Kongu.

Sporazum je izazvao zabrinutost Međunarodnog monetarnog fonda koji strahuje da bi ta centralnoafrička zemlja na taj način mogla samo još više da se zaduži.

Bil Klinton se prošle nedelje našao u središtu diplomatske pažnje, istog dana kada je njegova supruga započela 11-dnevnu turneju po afričkim zemljama.

Bivši američki predsednik je otputovao u iznenadnu privatnu posetu Pjongjangu u cilju oslobađanja dve američke novinarke koje su u Severnoj Koreji bile osuđene na po 12 godina zatvora zbog, kako je navođeno, delovanja protiv severnokorejske države.

Hilari Klinton je, nakon uspešno obavljene misije svog supruga, naglasila da je ta poseta bila isključivo humanitarne prirode i da nije u vezi sa onim što ona preduzima u cilju obnavljanja pregovora o severnokorejskom nuklearnom programu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво