Talibani negiraju smrt Bajtulaha Mehsuda

Jedan od najuticajnijih komandanata pakistanskih talibana, Hakimula Mehsud, negirao je smrt talibanskog lidera, dodajući da su jučerašnji medijski isveštaji o Bajtulahovoj smrti "delo obaveštajnih agencija".

Bliski saradnik lidera pakistanskih talibana Bajtulaha Mehsuda, za koga se veruje da je ubijen, negirao je izveštaje njegovoj smrti.

Hakimula Mehsud, jedan od najuticajnijih komandanata u plemenskom regionu Pakistana, opisao je izveštaje kao "smešne", dodajući da je to "delo obaveštajnih agencija" prenosi Bi-Bi-Si.

Vođa pakistanskih talibana Bejtulah Mehsud poginuo je, navodno, u raketnom napadu u sredu u Južnom Vaziristanu, izvestili su juče pakistanski mediji, pozivajući se na izvore iz obaveštajnih službi i redova talibana.

Mehsud je u Pakistanu proglašen za državnog neprijatelja broj jedan. Sjedinjene Američke Države su raspisale nagradu od pet miliona dolara za njegovu glavu.

Pakistanski ministar spoljnih poslova Šah Mahmud Kureši takođe je juče izjavio da je "prilično siguran" da je Mehsud ubijen u sredu u napadu u kojem su poginuli i njegova supruga i sedam telohranitelja, prenosi Rojters.

Portparol Bele kuće je sinoć izjavio da SAD ne mogu sa sigurnošću da potvrde da je vođa talibana ubijen.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи