Ubijen najtraženiji terorista u Indoneziji

Nurdin Mohamed Top ubijen na ostrvu Java, saopštila lokalna televizijska stanica. Top je jedan od glavnih organizatora atentata koje je izvela teroristička organizacija Džema Islamija.

Najtraženiji terorista u Indoneziji, Nurdin Mohamed Top ubijen je u napadu policije na jedno od njegovih skrovišta, u centralnoj oblasti na ostrvu Java, javila je lokalna televizijska stanica Metro TV.

U blizinu navodnog skrovišta teroriste, koje je policija juče držala pod opsadom 17 sati, pristigla su vozila hitne pomoći.

Više eksplozija je odjeknulo rano jutros u kući koja je navodno služila kao skrovište Nurdinu Mohamedu, a koja se nalazi u selu Bedži, ruralnom regionu u centralnim oblastima Jave.

Jedan očevidac je izjavio kako su iz kuće, koja je bila pod policijskom opsadom, iznošene kese sa posmrtnim ostacima.

Policija je ranije saopštila da se u kući nalazilo pet osoba. Nije potvrđeno, međutim, da je među njima bio i Nurdin Mohamed Top, radikalni islamista za koga vlasti u Džakarti tvrde da stoji iza najtežih terorističkih napada počinjenih u Indoneziji poslednjih godina.

Malezijac Nurdin Mohamed je, prema tvrdnjama stručnjaka, jedan od glavnih organizatora atentata koje je izvela teroristička organizacija Džema Islamija.

Najpoznatiji među njima su teroristički napad na Baliju, kada je 2002. godine poginulo više od 200 osoba i napad na hotel "Meriot" u Džakarti 2003. godine kada je stradalo 12 osoba.

Taj bivši četrdesetogodišnji računovođa godina tereti se i za dvostruki napad na dva luksuzna hotela u Džakarti 17. jula u kojima je poginulo sedam osoba.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи