Tajfun "Morakot" se približava Kini

Nakon što je prošao severnim delom Tajvana, gde je usmrtio jednu osobu, četiri osobe se vode kao nestale, a 14 ljudi je povređeno, tajfun "Morakot" se kreće prema Kini, saopštili su lokalni zvaničnici.

U naletu tajfuna "Morakot" koji je pogodio severni deo Tajvana,  jedna žena je stradala dok je vozila motocikl, četiri ribara se vode kao nestali, a još 14 osoba lakše je povređeno.

Centralni meteorološki biro Tajvana saopštio je da je tajfun "Morakot" čija je snaga u petak opala, nastavio da se kreće iznad Tajvana prema Kini, uz vetar koji je dostizao 119 kilometara na sat.

Zbog jakog nevremena odloženo je oko 400 letova na međunarodnim i domaćim avionskim linijama, saopštile su lokalne vlasti.

"Morakot" je najjači tajfun koji je ove godine pogodio Tajvan uzrokovavši odlaganje avionskih letova i zatvaranje luka zbog vetra koji je duvao i 180 kilometara na sat.

Pre toga, tajfun je pričinio veliku poplavu na Filipinima gde je poginulo 12 ljudi, a oko 400.000 je bilo primorano da napusti domove i imanja na jugu zemlje.

Tajfuni redovno pogađaju Kinu, Tajvan, Filipine i Japan u drugoj polovini godine, dobijajući jačinu od toplih voda Tihog okeana i Južnog kineskog mora, nakon čega gube snagu iznad kopna.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво