Pogubljen direktor aerodroma u Pekingu

Zbog mita i pronevere 12 miliona dolara, u Kini pogubljen bivši direktor pekinškog aerodroma Li Pejing. Smrtna kazna u toj zemlji, prošle godine izvršena je nad skoro dve hiljade ljudi.

U Kini je pogubljen bivši direktor aerodroma u Pekingu.

Li Pejing (60) bio je osuđen za korupciju, javila je agencija Sinhua.

Pejing je proglašen krivim u februaru za uzimanje skoro četiri miliona dolara mita i proneveru 12 miliona dolara iz javnih fondova u poslednjih 14 godina.

U izveštaju agencije se ne navodi na koji način je izvršena smrtna kazna.

Najstroža kazna u Kini se primenjuje zbog 60 dela, uključujući i nenasilne zločine kao što je utaja poreza.

Prema podacima organizacije "Amnesti internešenel", tokom prošle godine u Kini je pogubljeno 1.718 lica, što je 72 odsto ukupnog broja onih nad kojima je izvršena smrtna kazna u celom svetu.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи