Pljačkaš voza pušten iz zatvora

Britanske vlasti oslobodile su Ronija Bigsa, poznatog pljačkaša voza iz 1963. godine, iz zdravstvenih razloga.

Roni Bigs, jedan od bandita koji su izveli "veliku pljačku poštanskog voza", biće pušten iz zatvora iz samilosti, saopštio je danas britanski ministar pravde Džek Stro.

Stro je objasnio da je Bigs danas bio obavešten o toj odluci koja je doneta iz zdravstvenih razloga. Stro je prošlog meseca odbio Bigsovu molbu da bude pušten na uslovnu slobodu, prenosi Rojters.

Ministar je dodao da će odluka stupiti na snagu tek sutra ujutru, pošto potrebna dokumenta budu potpisana.

Bigs, koji sledeće sedmice puni 80 godina, bio jedan od 15 ljudi koji su u avgustu 1963. godine opljačkali poštanski voz koji iz Glazgova ide u London. Iz voza je ukradeno 2,6 miliona funti.

Zbog toga je osuđen na 30 godina zatvora. Bigs je uspeo da pobegne iz zatvora Vandsvort u Londonu, tako što je preskočio zid visok deset metara i uvukao se u kaminon s nameštajem.

U bekstvu je bio više od 30 godina, krijući se u Australiji i Brazilu. U Britaniju se vratio dobrovoljno 2001. godine i predao se vlastima, tražeći medicinsku negu.

Smešten je u zatvor Belmarš, sa visokim obezbeđenjem, odakle je prebačen na specijalno bolničo odeljenje zatvora Norvič gde se i danas nalazi.

Poslednjih mesec dana je na lečenju zapaljenja pluća.

Ministarstvo pravde je 2006, 2007. i prošlog meseca odbilo njegove molbe o puštanju na slobodu iz samilosti.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи