Turisti evakuisani sa Rodosa

Više od 2.000 turista evakuisano je iz hotela na Rodosu zbog vatrene stihije koja već četiri dana besni na tom grčkom ostrvu

"Tri hotela su evakuisana, uglavnom zbog toga što je dim stvorio vrlo neprijatnu atmosferu u tim odmaralištima", izjavio je Haralambos Kokinos, guverner južne egejske oblasti.

Turisti će, rekao je Kokinos, biti prebačeni na sigurno mesto gde će ostati dok se dim ne raščisti.

"Evakuacija je protekla u najboljem redu, uslovi su se već dosta popravili i moguće je da će turisti biti vraćeni u svoj smeštaj uskoro", dodao je on.

Vatra je uništila na hiljade hektara četinarske šume, a jaki vetrovi su su omogućili da vatra stigne do centra ostrva, na samo nekoliko metara od seoskih kuća, saopštila je lokalna vatrogasna služba.

Francuska, Italija i Kipar su poslali svoje avione kao pomoć u gašenju požara u Mandri, oblasti zapadno od Atine.

Više od 70 ljudi poginulo je u prošle godine u požarima koji su besneli u Grčkoj.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи