Čaves i Karlos se pomirili

Venecuelanski predsednik Hugo Čaves i španski kralj Huan Karlos su se rukovali i pomirili prilikom prvog susreta pošto je na špansko-američkom samitu u Čileu, u novembru 2007, suveren rekao šefu države da "ućuti".

Ispred kraljevske letnje rezidencije na Majorki, opušteni Čaves se našalio i rekao nasmejanom kralju, "zašto ne odemo do plaže?"

Međutim, kako je preneo Rojters, Čaves nije zagrlio Huana Karlosa kao što je u svom televizijskom obraćanju prošle nedelje rekao da će uraditi.

Odnosi između dve zemlje su pogoršani prošle godine pošto je Huan Karlos u dva maha viknuo Čavesu: "Zašto ne ućutite?" pošto je ovaj prekidao govor španskog premijera Hoze Luisa Rodrigesa Sapatera na samitu u Čileu.

Snimci tog događaja su obišli svet, a nekoliko minuta posle incidenta kralj je izjurio sa foruma.

Čaves će se u petak u Madridu na kratko sresti sa premijerom Sapaterom u okviru evropske turneje tokom koje je posetio Rusiju, Belorusiju i Portugal.

Venecuela je ocenila da je poseta Španiji znak čvrstih veza između dve zemlje i prilika da se ojačaju bilateralni odnosi.

Venecuela je do 1821. godine bila španska kolonija.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво