Predstavljen super brzi voz u Rusiji

Na dan Nacionalne žleznice Rusije predstaljen super brzi voz "Velaro rus" ili "Sapsan". Putnici će od Moskve do Sankt Peterburga stizati za tri i po sata, umesto sadašnjih osam. Redovne linije krenuće u decembru.

Rusija hvata korak sa modernom tehnologijom. Na dan Nacionalne železnice predstavljan je super brzi voz "Velaro rus" ili "Sapsan".

Njime će putnici od Moskve do Sankt Peterburga stizati za samo tri i po sata, umesto sadašnjih osam. Redovne linije krenuće u decembru.

"Sapsan" će se kretati brzinom od 300 kilometara na sat. Putnici jedva da osećaju brzinu a usluga je na najvišem nivou.

Guverner Sankt Peterburga Valentina Matvijenko je rekla da voz ide veoma glatko i da je impresionirana. Matvijenkova je naglasila da se čini kao da voz letite.

Prvi čovek ruskih želenica veoma je zadovoljan. Ne boji se konkurencije avio saobraćaja.

Direktor Ruskih železnica Vladimir Jakunjin je istakao da je ponosan i dodao da će putovanje od centra Moskve do Sankt Peterburga biti bez saobraćajne gužve, policajaca, nesreća, odlaganja letova i neugodnosti zbog lošeg vremena.

Ugodnost putovanja povećava i veliki izbor hrane.

Direktor marketinga Ruskih železnica Elizabeta Kukarešna je rekla da putnici mogu da biraju između ribe, piletine, mesa, vegetarijanske i hrane za bebe.

Još se ne zna cena karte, iako se očekuje da će koštati kao avionska.

"Sapsan" je veliki korak napred u odnosu na sadašnje vozove koji se kreću prosečnom brzinom od samo 60 kilometara na sat.

Ruske železnice planiraju za sada 30 linija, a naredna je predviđena od Moskve do Njižnjeg Novgoroda.

Voz su napravili nemački inženjeri kompanije "Simens", a u planu je isporuka 40 kompozicija u sklopu priprema za zimske Olimpijske igre u Sočiju 2014. godine.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара