Eksplozija u brodogradilištu kod Atine

Najmanje osam osoba poginulo u eksploziji na tankeru u brodogradilištu kod Atine. Radnici na dokovima protestuju zbog nedovoljnih mera bezbednosti.

Eksplozija plina na brodu, koji plovi pod zastavom Paname, desila se kasno sinoć.

Policija strahuje da bi broj nastradalih u nesreći mogao da bude i veći, jer ne postoji evidencija o zaposlenima i sumnja se da je bilo neprijavljenih radnika.

Istraga o uzroku nesreće je u toku, a privedene su dve osobe zadužene za bezbednost u brodogradilištu, saopštio je grčki ministar trgovačke mornarice Jorgos Voulgarakis.

Ispred zgrade tog ministarstva   protestovali su lučki radnici, žaleći se na česta kršenja bedzbednosnih mera u državnom brodogradilištu Perama.

Učesnici protesta su se čak sukobili s policijom i pozvali i druge radnike na trodnevni štrajk.

 

U julu 2007. godine u sličnoj nesreći u luci Perama poginule su dve osobe.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи