Ukinuto vanredno stanje u tri ruske oblasti

Ruski predsednik Dmitrij Medvedev ukinuo režim vanredne situacije u tri oblasti, dok je Rjazanska oblast još ugrožena. U Moskvi konačno zahlađenje - 19 stepeni bez dima u vazduhu.

Predsednik Rusije Dmitrij Medvedev ukinuo je režim vanredne sitaucije u Nižnjegorodoskoj i Moskovskoj oblasti, kao i u Republici Mordoviji.

Na taj način, vanredna situacija zbog šumskih požara na snazi je jedino u Rjazanskoj oblasti, gde je stanje složeno zbog toga što gore tresetišta, javio je Itar-Tas.

Ruski elektronski mediji izveštavaju i da je u glavnom gradu Rusije danas registrovana prvi put za dva meseca temperatura vazduha niža od norme i da je vazduh potpuno očišćen od dima koji je dolazio sa površina zahvaćenih plamenom.

Interfaks navodi da je u Moskvi sinoć pala kiša i da temperatura, koja se do pre dva dana kretala oko 30 stepeni, a koja je tokom leta dostizala i 40, neće biti viša od 19 stepeni Celzijusovih.

Agenciji je u moskovskom departmanu za zaštitu prirodne sredine rečeno da je koncetracija štetnih materija jutros bila u granicama normale i da će se tokom dana zadržati povoljne vremenske prilike.

RIA Novosti izveštava da je za protekla 24 sata broj požara smanjen za 25, i da trenutno ima 288 izvora vatre na ukupnoj površini od 9.033 hektara.

Medvedev je 2. avgusta potpisao ukaz o uvođenju režima vanredne situacije u sedam regiona zbog svakodnevnih šumskih požara, kojih je od početka leta ove godine izbilo skoro 28.000 na površini od 857.000 hektara.

U vatrenoj stihiji život je izgubilo 53 ljudi, a izgorelo je više od 2.500 kuća.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи