Obama razgovarao sa Angelom Merkel

U telefonskom razgovoru sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel, Barak Obama izrazio zadovoljstvo zbog prihvatanja učešća nemačkog parlamenta u planu podrške evrozoni. Merkelova pozdravila finansijsku reformu u SAD.

Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Barak Obama i nemačka kancelarka Angela Merkel telefonom su razgovarali o merama za regulisanje svetske ekonomije i podsticanje ekonomskog rasta.

Te teme su glavni razlog predstojećeg junskog sastanka "Grupe 20" u Torontu.

Obama je rekao da je zadovoljan prihvatanjem učešća nemačkog parlamenta u planu podrške evrozoni sa više stotina milijardi evra, saopšteno je iz Bele kuće.

Berlin bi trebalo sa 148 milijardi evra da doprinese mehanizmu zajmova zemljama sa najvećim dugovima u evrozoni, čiji je ukupni fond 750 milijardi evra.

Merkelova, s druge strane, pozdravlja nedavnu odluku američkog Senata da usvoji najveću finansijsku reformu u poslednjih nekoliko decenija.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво