Regionalni savez kao protivteža NATO-u

Više zemalja bivšeg SSSR-a potpisale sporazum o formiranju zajedničkih snaga za brzo delovanje. Cilj da snage budu protivteža NATO-u.

Na samitu Organizacije ugovora za kolektivnu bezbednost u Moskvi, više zemalja bivšeg SSSR-a potpisalo je sporazum o formiranju zajedničkih snaga za brzo delovanje.

Na sastanku su donete važne odluke za poboljšanje mehanizama zajedničke bezbednosti, rekao je ruski predsednik Dmitrij Medvedev.

Regionalnu grupaciju, za koju Moskva želi da bude protivteža NATO-u, čine Rusiju, Belorusiju, Jermeniju, Kazahstan, Kirgistan, Tadžikistan i Uzbekistan.

Medvedev je rekao da sporazum nisu potpisali Uzbekistan i Belorusija. Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko izjavio je da bojkotuje samit zbog stava Rusije u sporu oko uvoza mlečnih prozvoda iz Belorusije.

broj komentara 10 pošalji komentar
(nedelja, 14. jun 2009, 20:04)
anonymous [neregistrovani]

Protivteza

Русију, Белорусију, Јерменију, Казахстан, Киргистан, Таџикистан и Узбекистан. Ma sve same vojne sile, nema sta, ne zna se ko je od koga mocniji. Da li jermenija od kazahstana ili tadzikistan od uzbekistana.:) Kakva crna protivteza natou, otreznite se ljudi.

(nedelja, 14. jun 2009, 19:50)
anonymous [neregistrovani]

Šta mi čekamo

Ako smo pametni, ostacemo neutralni. To je najbolji put, a i otvara mogucnost normalne saradnje sa svima. A sto se tice ulaska u NATO.. Zar neko u Srbiji uopste razmislja o ulasku u NATO..? Svako ko razmislja o tome, treba da se seti sta nam je taj bajni NATO radio, i kako nas je bombardovao "za nase bolje sutra".

(nedelja, 14. jun 2009, 19:41)
anonymous [neregistrovani]

Šta mi čekamo

НЕ у нато

(nedelja, 14. jun 2009, 19:32)
anonymous [neregistrovani]

Neutralnost

Kada smo bili neutralni, tokom postojanja sfrj, tada se najbolje zivelo... Ako isti recept primenimo i sada, i ostanemo neutralni, eto dobre mogucnosti za razvoj. Ovo su reci i svih svetskih eksperata - priklanjanje nato savezu ili rusiji nije dobro resenje - dobro resenje je biti porednik izmedju istih...

(nedelja, 14. jun 2009, 19:17)
SRBIN [neregistrovani]

Budimo pametni i ne mesajmo se

Budimo pametni i ne mesajmo se u ono gde se mozemo opeci. Sto da se stalno mi nesto pravimo pametni i zabadamo nos tamo gde nam nije mesto. Ja sam rusofil i od sveg srca bih pristupio tom savezu jer Rusiju volim koliko i Srbiju. Ali kad bolje razmislim, za Srbiju bi najpametnije bilo da zadrzi neutralnost. To znaci, ne ni u NATO. Nek se oni svadjaju, a za to vreme mi gledajmo svoja posla i trazimo nacin da ekonomski ojacamo.

(nedelja, 14. jun 2009, 19:14)
Dragoljub [neregistrovani]

Kolonija

Na njihovu osebujnu zalost, ne mogu se zvati "Varsavski ugovor" jer se centralna Evropa, nadajmo se jednom za svagda, spasla zastitnicke sape velikoruskih hegemonista. Na nasu Veliku srecu, izmedju nas i Rusije nalaze se zemlje NATO koji razume se nije lud da dopusti da se na Balkanu zacauri ruska kolonija.

(nedelja, 14. jun 2009, 18:46)
Горан [neregistrovani]

Не у НАТО

Све ДА, али само НЕ у нато.

(nedelja, 14. jun 2009, 18:36)
anonymous [neregistrovani]

Šta mi čekamo

Pa mi nismo bili u SSSR i ne granicimo se sa ovim zemljama.Nas put je u EU i NATO Pakt.

(nedelja, 14. jun 2009, 18:35)
anonymous [neregistrovani]

lele

Mapet show.

(nedelja, 14. jun 2009, 18:15)
anonymous [neregistrovani]

Šta mi čekamo

Pitam se šta mi čekamo?