Razmena ideja sa vanzemaljcima

Lider pokrajine Kalmkije Kirsan Iljumžinov tvrdi da su ga oteli vanzemaljci sa kojima je izvesno vreme razmenjivao ideje na svemirskom brodu. Poslanik ruske Dume Lebedev zahteva od predsednika Medvedeva hitnu istragu o tom slučaju.

Poslanik ruske Dume zatražio od predsednika Rusije Dmitrija Medvedeva da pokrene hitnu istragu posle izjave političara da su ga oteli vanzemaljci.

Kirsan Iljumžinov, lider južne pokrajine Kalmikije, rekao je u TV emisiji, koja se emituje u udarnom večernjem terminu, da je sreo vanzemaljce obučene u žuta odela, koji su ga oteli i odveli na svemirski brod.

Kirsan Iljumžinov, koji je upravnik male budističke oblasti na obali Kaspijskog jezera, Kalmikije, izjavio je u televizijskoj emisiji da su ga vanzemaljci posetili u njegovom stanu, u centru Moskve, 18. septembra 1997. godine.

Političar je rekao da je spavao, kada je čuo da ga neko zove sa terase. Izašao je napolje i video svemirski brod. Posle toga se vratio u sobu i video likove nalik ljudskim u žutim odelima.

Iljumžinov je izjavio da nije mogao da komunicira sa vanzemaljcima.

"Često su me pitali koji jezik sam koristio da pričam s njima. Komunikacija je bila na nivou razmene ideja", rekao je Iljumžinov.

Upravnik Kalmikije je rekao da je posle toga sa vanzemaljcima obišao njihov brod, koji je na Zemlju stigao kako bi uzeo uzorke.

Za svoju priču, kako tvrdi, ima nekoliko svedoka.

Ruski poslanik Lebedev je, u pismu predsedniku Medvedevu rekao da je, pod uslovom da ta priča nije loš vic, to istorijski događaj, mada je predsedniku predložio da otvori istragu zbog mogućnosti da je reč o odavanju državne tajne, i o tome da li je Iljumžinov uopšte u stanju da bude upravnik neke oblasti.

Lebedev pita da li je Kremlj trebalo da bude upoznat sa tim istorijskim događajem i da li postoje pravila kako bi državni službenici, posebno oni koji su upoznati sa državnim tajnama, trebalo da se ponašaju u slučaju da ih kontaktiraju vanzemaljci.

Iljymžinov se 17 godina nalazi na čelu male budističke regije na obalama Kaspijskog mora. Bivši biznismen i milioner poznat je po ekscentričnom karakteru.

Predsednik je Svetske šahovske federacije, a potrošio je desetine miliona dolara kako bi od svoje pokrajine napravio raj za šahiste.

Број коментара 15

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво