Izraelska vojska ubila komandanta Hamasa

Viši komandant Hamasa Abed Madžid Daodin ubijen u okršaju sa izraelskim vojnicima, koji su ga pozivali da se preda.

Izraelske snage ubile su jednog od viših komandanta Hamasa, nakon četrnaestomesečne potrage, saopštio je radikalni palestinski pokret.

Izraelska vojnici su, u gradu Hebron na Zapadnoj obali, opkolili kuću komandanta Hamasa i pozvali ga da se preda, ali da je on otvorio vatru. Vojnici su uzvratili vatru i ubili ga, saopštila je izraelska vojska.

Vojska navodi da je Abed Madžid Daodin regrutovao i u misiju slao bombaše samoubice. Među akcijama koje je organizovao bio je i bombaški napad na dva autobusa 1995. godine u kome je poginulo 10, a povređeno više od 100 Izraelaca.

Daodina su pošle napada uhapsile Palestinske vlasti, ali je pušten 2000. godine posle izbijanja nasilja između Izraela i Palestinaca.

Hamas se zakleo da će osvetiti smrt svog komandanta.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи