Zemljotres u Indoneziji

Snažan zemljotres jačine 7,8 stepeni pogodio Indoneziju severno od ostrva Sumatra. Povređeno 17 osoba. Na desetine kuća je srušeno ili oštećeno.

U snažnom zemljotresu jačine 7,8 stepeni Rihterove skale koji je pogodio rano jutros indonežansko ostrvo Sumatru povređeno je 17 osoba.

Povređeni, od kojih je četvoro teško, primljeni su u bolnici na ostrvcu Simueulue nedaleko od Sumatre, rekao je zamenik šefa policije za tu oblast, kapetan Ajas Siagian, prenela je agencija AP.

Stanovnici su povrede zadobili najviše u rušenju bandera za struju, krovnih pokrivača i slomljenog stakla.

Struja je isključena na ostrvu Sumatra, na desetina kuća se srušilo ili je oštećeno u selu Teupah Selatan, a još nema izveštaja o pričinjenoj materijalnoj šteti na velikim zgradama, niti u zabačenim oblastima ostrva.

Zemljotres je registrovan u 5.15 sati po lokalnom vremenu, sa epicentrom u moru na oko 205 kilometara severozapadno od obalskog grada Sibolga na Sumatri na dubini od 31 kilometar, saopštila je Američka geološka observatorija.

Indonežanska agencija za meteorologiju i geologiju i Pacifički centar za upozorenje na cunami  izdali su upozorenje od cunamija, ali su ga povukli dva sata kasnije.

Region provincije Ače bio je pogođen razarajućim cunamijem u decembru 2004. godine kada je poginulo 220.000 ljudi.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво