Читај ми!

Obnovljen avio-saobraćaj u Sankt Peterburgu, do prekida došlo zbog neidentifikovanog objekta

Vazdušni prostor u radijusu od 200 kilimetara oko Aerodroma "Pulkovo" u Sankt Peterburgu, nakon jednočasovne obustave, ponovo je osposobljen za avio-saobraćaj.

Letovi na Aerodromu "Pulkovo" u Sankt Peterburgu bili su privremeno obustavljeni, prema izveštajima ruskih medija, jer je na nebu iznad grada uočen neidentifikovani objekat nalik dronu.

"Nebo nad Sankt Peterburgom je otvoreno, sva privremena ograničenja su ukinuta", navodi se u saopštenju, a prenosi agencija Tas.

Zabrana letova prestala je da važi u 11.40 po lokalnom vremenu.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da je predsednik Rusije Vladimir Putin bio obavešten o privremenoj zabrani korišćenja vazdušnog prostora nad Sankt Peterburgom, preneo je Rojters.

Prema nepotvrđenim izveštajima ruskih medija, borbeni avioni su bili dignuti u vazduh da ispitaju situaciju i nisu ništa uočili, preneo je Rojters

Zbog situacije u Sankt Peterburgu bili su odloženi letovi i na aerodromima Severozapadnog federalnog okruga.

Dva aviona koja su letela za Moskvu i Perm iz Kalinjingrada morala su da se okrenu iznad Baltičkog mora zbog zatvaranja vazdušnog prostora iznad Sankt Peterburga, navodi Tas.

Takođe, odložena su dva leta za Sankt Peterburg sa Aerodroma "Talagi" u Arhangelsku, a jedan let sa Aerodroma "Murmansk".

Od 12.50 po lokalnom vremenu, prva četiri aviona, nakon ukidanja ograničenja, sletela su na Pulkovo, uključujući avione iz Novosibirska i Istanbula.  

недеља, 22. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи