Читај ми!

Ostavke u Španiji – potrošeno 250 miliona evra za vozove koji ne mogu da prođu kroz tunele

Direktor preduzeća "Renfe", koje je zaduženo za železnički saobraćaj u Španiji, podneo je ostavku pošto su za 258 miliona evra kupljeni vozovi koji su preveliki za tunele na pruzi između Asturijasa i Kantabrije.

Pošto je nabavka nekompatibilnih vozova izazvala žustre reakcije u javnosti, ostavku je podnela i državna sekretarka za saobraćaj. 

Planovi za modernizaciju železničkog saobraćaja na severu Španije objavljeni su pre tri godine, ali je krajem januara otkriveno da su za 258 miliona evra kupljeni vozovi koji su preširoki za tunele na prugama u Asturijasu i Kantabriji, prenosi Gardijan.

Otpuštanja direktorâ preduzeća "Renfe" i kompanije za infrastrukturu "Adif" nije ublažilo bes javnosti, pa je ostavku morala da podnese i državna sekretarka za saobraćaj Isabel Pardo de Vera, ali i predsednik "Renfea" Isaijas Taboas.

Ministarka saobraćaja Rakel Sančez istakla je da od trenutka kada je saznala za problem čini sve da otkrije šta se dogodilo i da pronađe rešenje.

"Prihvatili smo odgovornost, izvinili se, prepoznali smo grešku i utvrdili ko je odgovoran. Započeli smo i internu istragu i oformili radnu grupu kako bismo pronašli rešenje", navela je Sančezova.

Vlada Španije je ranije insistirala na tome da su greške uočene pre nego što su vozovi nabavljeni i napravljeni i da "nijedan evro novca Španaca nije dat uzalud". 

понедељак, 06. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара