Читај ми!

Severna Koreja ispalila dve balističke rakete

Severna Koreja ispalila je još dve balističke rakete sa istočne obale, samo dva dana nakon što je jedna severnokorejska raketa pala u Japansko more. Tokio zatražio hitan sastanak Saveta bezbednosti UN.

Severnokorejska državna televizija KRT objavila je fotografije testiranja dva projektila koji su ciljali mete na udaljenosti od 395 i 337 kilometara, preneo je Rojters.

Ministarstvo odbrane Japana saopštilo je da su dve rakete, ispaljene oko 23 časa po srednjoevropskom vremenu, dostigle najvišu visinu od oko 100 i 50 kilometara i da su pale van granica Japana.

Načelnik generalštaba Južne Koreje osudio je lansiranja nazvavši ih "teškom provokacijom" i poručio da ih treba obustaviti odmah.

Premijer Japana Fumio Kišida izjavio je da je Tokio zatražio hitan sastanak Saveta bezbednosti UN zbog najnovijih lansiranja raketa Severne Koreje.

Savet bezbednosti odlučio je da održi sastanak danas po podne po njujorškom vremenu, navela je Malta, koja trenutno predsedava Savetom bezbednosti, prenosi agencija Kjodo.

Kišida je istakao da će Tokio blisko sarađivati sa Sjedinjenim Državama i Južnom Korejom u borbi protiv regionalnih bezbednosnih pretnji. 

Lansiranje dve rakete dogodilo se samo dva dana nakon što je Severna Koreja ispalila interkontinentalnu balističku raketu koja je pala u Japansko more, zbog čega su SAD održale vazdušne vojne vežbe sa Južnom Korejom i zasebno sa Japanom. 

четвртак, 19. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи